Τραγανά ρεβύθια | To πιο υγιεινό σνακ με τις 53 θερμίδες!

By

Τα ρεβύθια είναι από τα όσπρια που δεν αγαπώ ιδιαίτερα εκτός αν με κάποιο τρόπο καταφέρνω να τα εντάσσω μέσα σε συνταγές μου και τα τρώω χωρίς να τα πολυκαταλαβαίνω.

Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Βρήκα λοιπόν τον τρόπο για να τα τρώμε και να μας αρέσουν. Εννοείται πως τα ρεβύθια ως σνακ υπάρχουν παντού στο internet (δεν τα ανακάλυψα εγώ προσωπικά) αλλά ύστερα από αρκετές δοκιμές έχω καταλήξει στην δική μου συνταγή που κάνει τα ρεβύθια σούπερ τραγανά για περισσότερες από μία μέρες.

Δες ακόμα –> Έτοιμο σε 15’: Ρεβύθια με κριθαράκι ολικής άλεσης

Εκτός από σνακ τα βάζω σε αυτήν την τραγανή μορφή τους μέσα σε σαλάτες αλλά και σε σπιτικά σουβλάκια τις ημέρες της νηστείας (και όχι μόνο) όπου αντικαθιστώ το κρέας με αυτά. Είναι ΤΕΛΕΙΟ!! (Πρέπει να σας το φτιάξω κι αυτό κάποια στιγμή! Αξίζει να το δείτε).

Πώς θα κάνεις τα ρεβύθια σου σούπερ τραγανά;

Υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τα τέλεια τραγανά ρεβύθια.

Ψήσε τα ρεβύθια χωρίς μπαχαρικά, “γυμνά”!

Κάνοντάς το αυτό καταφέρνεις περισσότερη τραγανότητα. Τα μπαχαρικά θα μπουν αφού βγουν τα ρεβύθια από τον φούρνο.

Άφησέ τα να κρυώσουν με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή!

Μόλις τελειώνει το ψήσιμο, κλείνω το μάτι και αφήνω την πόρτα του φούρνου ανοιχτή. Έχω παρατηρήσει ότι με αυτόν τον τρόπο η τραγανότητα διαρκεί για μέρες.

Σημειώσεις: Για να κάνεις ξανά τραγανά τα ρεβύθια σου απλά βαλ’τα στον φούρνο στους 150 βαθμούς για μερικά λεπτά.

Όσο για το αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρεβύθια κονσέρβα, η απάντηση είναι ότι φυσικά και μπορείς. Θα παραλείψεις απλά το βήμα του μουλιάσματος. Τα ρεβύθια από κονσέρβα είναι ήδη μαλακά γιατί είναι βρασμένα.

Αυτό που επίσης είναι πολύ σημαντικό αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις ρεβύθια από κονσέρβα είναι το καλό στέγνωμα των ρεβυθιών. Δεν πρέπει να είναι καθόλου υγρά όταν τα βάλεις στον φούρνο. Στέγνωσέ τα καλά, αφού τα ξεπλύνεις, με μια πετσέτα.

Διάβασα την συνταγή στο dearlife.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News