Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει τις τραγανές τηγανιτές πατάτες και σίγουρα εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Μου αρέσει να τις τρώω για μεσημεριανό και βραδινό, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα… κάθε μέρα!
Παρόλα αυτά δεν το κάνω. Η αλήθεια είναι πως σπάνια θα φάω τηγανιτές πατάτες γιατί τις θεωρώ αρκετά ανυγιεινές. Όταν όμως το κάνω θέλω να είναι τραγανές και σκορδάτες.
Τηγανιτές ή φούρνου;
Και οι τηγανιτές πατάτες φτιαγμένες στο τηγάνι και οι “τηγανιτές πατάτες” φτιαγμένες στον φούρνο μπορούν να γίνουν τραγανές και να είναι εξίσου πεντανόστιμες. Παρακάτω σου έχω τη συνταγή και για τα δύο είδη τηγανιτής πατάτας.
Με τι να τις συνοδεύσεις!
Μια επιλογή είναι να τις συνοδεύσεις με μια σως τυριού vegan ή απλά κέτσαπ και μουστάρδα.
Μπορείς να τις φας με αυγά μάτια (είμαι σίγουρη ότι σου έφτιαχνε και εσένα η μαμά σου αυγά μάτια με πατάτες τηγανιτές όταν ήσουν μικρή).
Συνοδεύσε με αυτές το κοτόπουλο, το ψάρι, το κόκκινο κρέας σου.

Το Μυστικό μου!!
Αν ρωτήσεις τον Αλέξανδρο (τον άντρα μου) ποια είναι η σπεσιαλιτέ μου θα σου πει ότι φτιάχνω τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες. Το μυστικό μου βρίσκεται στο σωστό κόψιμο. Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες πρέπει να κοπούν πάρα πολύ λεπτές. Για να μου είναι πιο εύκολο κάτι τέτοιο τις κόβω πάνω σε ξύλο κοπής.
Τέλειες τραγανές τηγανιτές πατάτες
Υλικά:
- 4-5 πατάτες
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. αλάτι
- ελαιόλαδο
- μαϊντανό για το σερβίρισμα
Διάβασε τη συνέχεια στο dearlife.gr.