Βάλε βούτυρο στον καφέ σου. Δες γιατί οι δρομείς προτιμούν αυτό το ρόφημα!

By

Το διάβασα τις προάλες και εντυπωσιάστηκα. Οι δρομείς, λέει, πίνουν τον καφέ τους αναμειγνύοντας μέσα σε αυτόν βούτυρο και λάδι καρύδας. Τι συμβαίνει, όμως, με αυτό το ρόφημα;

Πρόκειται για τον αλεξίσφαιρο καφέ, όπως λέγεται και τον αποκαλούν έτσι γιατί παρέχει διαρκή ενέργεια, διώχνει την πείνα και βοηθάει στην καύση του λίπους αποτελεσματικά.

kl_vouturo01

Η Liz Applegate, Ph.D., διευθύντρια της αθλητικής διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις λέει: “Αυτό το ποτό μπορεί να περιέχει περισσότερες από 400 θερμίδες και τουλάχιστον 200 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. Δεν είναι έκπληξη ότι μπορεί να αισθάνεστε καλά μετά την κατανάλωση του”.

Όσο για την απώλεια βάρους ή τα οφέλη στον μεταβολισμό, η Αpplegate λέει: “Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η κατανάλωση αυτή θα αλλάξει τον τρόπο που το σώμα σας επεξεργάζεται την ενέργεια”. Αν σας αρέσει, όμως, και υπάρχει χώρος για τις επιπλέον θερμίδες στη διατροφή σας, η Applegate λέει πως δεν είναι λάθος να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα φλιτζάνι καφέ με βούτυρο και λάδι καρύδας.

Εσύ θα δοκίμαζες κάτι τέτοιο; Θα εμπιστευόσουν περισσότερο τους δρομείς που το έχουν υιοθετήσει ή την διευθύντρια αθλητικής διατροφής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News