Βασιλικός πολτός: Ένταξέ τον στη διατροφή σου για να αποκτήσεις…

By

Τις προηγούμενες μέρες  λόγω του φορτωμένου καθημερινού προγράμματος που έχω, κόντεψα να λιποθυμήσω από την κούραση.

Κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα μαζί κι αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο στην υγεία και κυρίως στην σωματική αφού έρχεται η στιγμή που θέλεις να ξαπλώσεις και να σηκωθείς μετά από 2 μέρες.

Πράγμα φυσικά αδύνατο αφού ακόμη και τα Σαββατοκύριακα δουλεύω και έχω εργασίες για την σχολή. Η μαμά μου λοιπόν όταν με ακούει έτσι, στενοχωριέται πολύ αλλά ξέρει ότι τα  μισά πράγματα που κάνω τα κάνω με πολλή αγάπη. Και λέω τα μισά, γιατί κανείς δεν είναι ευχαριστημένος στο 100%. Με συμβούλευσε όμως να εντάξω στη διατροφή μου τον βασιλικό πολτό!

Εγώ να σου πω την αλήθεια, είχα ακούσει και στο παρελθόν γι’ αυτόν αλλά δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία. Διαβάζοντας όμως τις ευεργετικές ιδιότητες, πραγματικά θαμπώθηκα! Μάλιστα απορούσα πώς και δεν είχα πάρει τόσο καιρό. Αν διαβάσεις παρακάτω τις ευεργετικές του ιδιότητες θα πας στο φαρμακείο και θα αγοράσεις μεγάλες ποσότητες!

Αυτό που δίνει εκπληκτικές ιδιότητες στο βασιλικό πολτό είναι η αφθονία σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι καθοριστικό για την καλή λειτουργία όχι μόνο του νευρικού μας συστήματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού.

poltos

Ποια παιδιά πρέπει να τον καταναλώνουν:

*με αναιμία

*που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη

*στο λύκειο, για την προετοιμασία των εξετάσεων

*κατά την ανάρρωση.

Γιατί πρέπει να λαμβάνεται από ενήλικες:

*για την πρόληψη εποχιακών ιώσεων

*κατά της κατάθλιψης, άγχους, στρες

*κατά της δυσκοιλιότητας

*κατά της ανικανότητας και της στειρότητας

*κατά των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση

*κατά της αθηροσκλήρωσης (έλεγχος των επιπέδων της χοληστερόλης)

*κατά της κόπωσης

*κατά του υποσιτισμού και της νευρικής ανορεξίας

*κατά της μυϊκής δυστροφίας

*κατά της ασθένειας του Parkinson

*κατά της ασθένειας του Alzheimer

*κατά της υπέρτασης

*κατά του σακχαρώδη διαβήτη

*στα γηρατειά

*προστατευτικός ο ρόλος του για το ήπαρ

*πιθανόν αντικαρκινική δράση

Όπως κατάλαβες ο βασιλικός πολτός κάνει καλό στην υγεία. Κι όχι μόνο την σωματική. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς  έναν ειδικό οποίος θα σου γράψει αναλυτικά ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σου, την καθημερινή ποσότητα που είναι καλό να λαμβάνεις.

Η δοσολογία που συστήνεται είναι η εξής: ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, τα παιδιά μισό κουταλάκι και οι αθλητές και ασθενείς έως και δύο. Όσο για το χρονικό διάστημα που πρέπει να το παίρνεις, είναι ως 3 μήνες.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News