Βιολογικά προϊόντα: Είναι τελικά τόσο υγιεινά όσο νομίζουμε;

By

Είναι μια ερώτηση που μου κάνουν πολύ συχνά φίλοι και γνωστοί όποτε βλέπουν ότι στο σπίτι  μου υπάρχουν πάντα μόνο βιολογικά προϊόντα.

Και όταν λέω ότι τα παίρνω όλα βιολογικά εννοώ τα φρούτα και τα λαχανικά. Ρωτάς γιατί; Γιατί έτσι με έχει μάθει η μητέρα μου και γιατί πιστεύω ότι είναι σίγουρα έστω και λίγο πιο υγιεινά από τα μη βιολογικά.

Τι ακριβώ είναι τα βιολογικά προϊόντα; Είναι τα προϊόντα τα οποία καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους. Πιο συγκεκριμένα ένα προϊόν για να θεωρηθεί βιολογικό θα πρέπει το 95% των συστατικών του να είναι βιολογικά.

Πώς γίνεται η παραγωγή τους; H παραγωγή τους γίνεται χωρίς τη χρήση λιπασμάτων σε έδαφος που το χώμα του καλλιεργείται με προσθήκη βιολογικών υλών. Κάτα αντίστοιχο συμβαίνει και με τα ζώα τα οποία εκτρέφονται 100% με πιστοποιημένες τροφές βιολογικής γεωργίας χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά.

Τελικά είναι καλύτερα από τα μη βιολογικά προϊόντα; Nαι είναι!! Τα μη βιολογικά προϊόντα έχουν έκθεση σε φυτοχημικά και συντηρητικά, σε αντιοβιοτικά και ορμόνες (τα ζώα).

Βέβαια, αν το θέμα είναι οικονομικό -γιατί όπως και να το κάνουμε- τα βιολογικά είναι πιο ακριβά από τα μη βιολογικά, δείτε παρακάτω τη λίστα με τις τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να παίρνετε σε βιολογική μορφή.

φράουλες

μήλα

αχλάδια

ντομάτες

σπανάκι

ροδάκινα

νεκταρίνια

πατάτες

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που θα βρεις στον μανάβη αυτό το Φθινόπωρο!

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές να τελειώσαν αλλά ευτυχώς ο καιρός είναι ακόμα τέλειος για...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Δυνάμωσε τον κορμό και τους ώμους σου με την απίστευτα δύσκολη άσκηση της Adriana Lima

Είναι σκληρή, είναι ustoppable όπως την αποκαλούν οι άλλοι άγγελοι της Victoria’s Secret και τα δίνει όλα όταν γυμνάζεται....
Διαβάστε Περισσότερα