Βιολογικά προϊόντα: Είναι τελικά τόσο υγιεινά όσο νομίζουμε;

By

Είναι μια ερώτηση που μου κάνουν πολύ συχνά φίλοι και γνωστοί όποτε βλέπουν ότι στο σπίτι  μου υπάρχουν πάντα μόνο βιολογικά προϊόντα.

Και όταν λέω ότι τα παίρνω όλα βιολογικά εννοώ τα φρούτα και τα λαχανικά. Ρωτάς γιατί; Γιατί έτσι με έχει μάθει η μητέρα μου και γιατί πιστεύω ότι είναι σίγουρα έστω και λίγο πιο υγιεινά από τα μη βιολογικά.

Τι ακριβώ είναι τα βιολογικά προϊόντα; Είναι τα προϊόντα τα οποία καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους. Πιο συγκεκριμένα ένα προϊόν για να θεωρηθεί βιολογικό θα πρέπει το 95% των συστατικών του να είναι βιολογικά.

Πώς γίνεται η παραγωγή τους; H παραγωγή τους γίνεται χωρίς τη χρήση λιπασμάτων σε έδαφος που το χώμα του καλλιεργείται με προσθήκη βιολογικών υλών. Κάτα αντίστοιχο συμβαίνει και με τα ζώα τα οποία εκτρέφονται 100% με πιστοποιημένες τροφές βιολογικής γεωργίας χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά.

Τελικά είναι καλύτερα από τα μη βιολογικά προϊόντα; Nαι είναι!! Τα μη βιολογικά προϊόντα έχουν έκθεση σε φυτοχημικά και συντηρητικά, σε αντιοβιοτικά και ορμόνες (τα ζώα).

Βέβαια, αν το θέμα είναι οικονομικό -γιατί όπως και να το κάνουμε- τα βιολογικά είναι πιο ακριβά από τα μη βιολογικά, δείτε παρακάτω τη λίστα με τις τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να παίρνετε σε βιολογική μορφή.

φράουλες

μήλα

αχλάδια

ντομάτες

σπανάκι

ροδάκινα

νεκταρίνια

πατάτες

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
News & Trends Style

Πώς φοράνε το λευκό πουκάμισο οι Meghan Markle, Kate Middleton και Olivia Palermo και πού θα βρεις τα πιο ωραία πουκάμισα κάτω των 35 ευρώ!

Το λευκό πουκάμισο υπήρξε πάντα ένα αγαπημένο κομμάτι στην ντουλάπα μου. Το ίδιο φυσικά θα πείτε πολλές από εσάς...
Διαβάστε Περισσότερα