keepup_brownie

Ωμά brownies χωρίς ίχνος ζάχαρης για ουρανίσκους που δεν μπορούν να πουν όχι σε ένα γλυκάκι!

By

I am back και η μανία μου για τα λεγόμενα superfoods επέστρεψε και μάλιστα είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Αυτή τη φορά (μιας και διανύω περίοδο διατροφικής αποτοξίνωσης) είπα να φτιάξω ένα γλυκό που δεν χορταίνω να τρώω. Η δεύτερη δόση ετοιμάζεται ήδη μιας και οι γονείς μου ήρθαν επίσκεψη στο σπίτι μου και έφαγαν όλη την πρώτη!

Προς το παρόν δες τι υλικά θα χρειαστείς για να φτιάξεις και εσύ αυτά τα πανεύκολα και κυριολεκτικά πεντανόστιμα ωμά brownies με κακάο.

kl_glyko

  • 1 φλ.τσ. καρύδια
  • 2 φλ.τσ. χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
  • 2-3 κ.σ. κακάο (εγώ έβαλα δύο για να μην γίνουν πολύ πικρά)
  • 2 κ.σ. maple cyrup (αυτό το υλικό είναι προαιρετικό και μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό όπως είναι το μέλι)
  • Ξεκίνα ρίχνοντας στο μούλτι το καρύδι. Χτύπησέ το καλά.
  • Πρόσθεσε τους χουρμάδες και χτύπα τους και αυτούς.

kl_glyko01

Έπειτα ρίξε το κακάο και το maple cyrup και χτύπα για άλλη μια φορά. Το μείγμα σου θα γίνει σκληρό μεν αλλά σαν λάστιχο δε.

Βγάλ’το από το μούλτι και δώσ’του ό,τι σχήμα θες. Μπορείς να το απλώσεις σε ένα μικρό ταψάκι και να το κόψεις σαν brownies σε τετραγωνάκια ή να το κάνεις μπαλάκια όπως το έκανα και εγώ.

kl_glyko02

kl_glyko04

kl_glyko05

Το μυστικό είναι να το βάλεις στην κατάψυξη και να τρως από εκεί όποτε θέλεις ένα-δύο κομματάκια. Η γεύση του σίγουρα σου δίνει την αίσθηση ότι τρως γλυκό (λόγω των χουρμάδων) και η αίσθησή του είναι μαστιχωτή (σαν να τρως μωσαϊκο). Όσο και να στο περιγράφω, αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο νόστιμο είναι. Σταματάω, όμως, εδώ και σε αφήνω να μεγαλουργήσεις (α! ξέχασα να σου πω πως θέλει στην κυριολεξία 3 λεπτά για να γίνει)!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
LIVE WELL Travel

5 πράγματα που κάνουμε στις διακοπές και «απαγορεύονται» στην καθημερινή ζωή

Οι διακοπές είναι μία ευχάριστη νότα στην ήδη κουραστική και βαρετή καθημερινότητα κάθε ανθρώπου. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τις...
Διαβάστε Περισσότερα