Είμαι σίγουρη πως έχεις καιρό να φας κάτι τόσο νόστιμο. Πρόκειται για μια συνταγή που πρωτοέφτιαξα πέρυσι τον χειμώνα και από τότε τη φτιάχνω σίγουρα μια φορά στις δύο εβδομάδες τους χειμερινούς μήνες.
Είναι πεντανόστιμη, έχει λίγες θερμίδες και θα σε ζεστάνει όσο τίποτα άλλο.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις είναι:
- μισό κιλό στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια
- 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1μιση φλ. ζωμό κότας
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 φλ. λαχανικά (καρότα, καλαμπόκι, φασόλια, αρακά)
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. σκόρδο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
για την κρούστα
- 1μιση φλ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά
- 1/4 φλ. ανάλατο βούτυο λιωμένο
- 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά σώταρε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
Πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πάπρικα, το σκόρδο, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
Ρίξε μέσα τον ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος και άφησε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Πρόσθεσε τα λαχανικά και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Βγάλε από τη φωτιά και άσε στο πλάι.
Προετοίμασε την κρούστα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τα αυγά, το βούτυρο και τα τυριά. Ανακάτεψε καλά.
Χώρισε το μείγμα του κοτόπουλου σε 4 πυρίμαχα πύλινα μπολάκια. Από πάνω βάλε το μείγμα της κρούστας.
Ψήσε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Άφησε τα μπολάκια σου να κρυώσουν για 5 λεπτά και σέρβιρε.
Δεν έχεις φάει τίποτα πιο νόστιμο.