Υγιεινή συνταγή για ψητό μπρόκολο με vinaigrette πορτοκαλιού

By

Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ το ψητό μπρόκολο από το βραστό. Για κάποιο λόγο τα ψητά λαχανικά μου φαίνεται ότι είναι πιο νόστιμα από τα βραστά και έτσι τα τελευταία χρόνια που μαγειρεύω καθημερινά προτιμώ να μαγειρεύω τα λαχανικά μου στον φούρνο. 

Δες ακόμα –> Υγιεινή σαλάτα φακές με ρόκα και καραμελωμένο αχλάδι

Μια από τις συνταγές που φτιάχνω αρκετά συχνά τους χειμερινούς μήνες περιλαμβάνει τα παρακάτω βασικά υλικά:

  • μπρόκολο
  • πορτοκάλι

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται το μπρόκολο ταιριάζει πολύ καλά με το πορτοκάλι και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ νόστιμο.

Πώς χρησιμοποιώ ακόμα και το κοτσάνι από το μπρόκολο!

Αυτό που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία είναι το κοτσάνι από το μπρόκολο το οποίο πάντα περνάω από το spiralizer και το κάνω μακαρόνι. Κάποιες φορές το ανακατεύω με τα ζυμαρικά μου και κάποιες άλλες φορές όπως σε αυτή τη συνταγή απλά το έψησα στον φούρνο μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολου (είναι παρα πολύ νόστιμο, ειλικιρινά).

Ψητό μπρόκολο με vinaigrette πορτοκαλιού

Υλικά: 

  • ένα μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • το κεντρικό κοτσάνι από το μπρόκολο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

για 1 φλ. vinaigrette: 

  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. λιωμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News