Το τι υποκατάστατα αυγών θα χρησιμοποιήσεις σε κάθε περίσταση εξαρτάται από το τι θέλεις να μαγειρέψεις.
Είτε είσαι αλλεργικός στα αυγά, είτε θέλεις να μειώσεις την χοληστερίνη σου, είτε νηστεύεις, το να αντικαταστήσεις τα αυγά σε μια συνταγή σου θέλει προσοχή και γνώση.
Γενικά όσο πιο λίγα αυγά έχει μια συνταγή τόσο πιο εύκολο είναι να τα αντικαταστήσεις. Αυτό σημαίνει πως αν μια συνταγή για cookies θέλει ένα αυγό, το να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο είναι πολύ πιο εύκολο από το αν η συνταγή σου ήθελε 3 ή 4 αυγά.
Δες ακόμα –> Η πιο light καρμπονάρα | 320 θερμίδες η μερίδα
1 αυγό αντιστοιχεί σε 1/4 του φλιτζανιού ή σε 4 κουταλιές της σούπας. Αυτό σημαίνει πως ό,τι βάλεις στη συνταγή σου αντί για αυγό πρέπει να αντιστοιχεί στην ίδια ακτιβώς ποσότητα.
Υποκατάστατα αυγών σε γλυκά!

Τα πιο συνηθισμένα υποκατάσταστα του αυγού στα γλυκά είναι:
- λιωμένη μπανάνα
- σάλτσα μήλου (apple sauce)
- λιναρόσπορος διαλυμένος σε νερό
- γιαούρτι
- βουτυρόγαλα
- ζαχαρούχο γάλα
Υποκατάστατα αυγών σε κέικ και cupcakes
Για κάθε ολόκληρο αυγό που περιέχει η συνταγή σου μπορείς να βάλεις κάτι από τα παρακάτω:
- 1/2 μπανάνα λιωμένη
- 1/4 φλ. σάλτσα μήλου (apple sauce)
- 1/4 φλ. βουτυρόγαλα
Υποκατάστατα αυγών σε cookies, κουλουράκια και μπισκότα
Για κάθε ολόκληρο αυγό που περιέχει η συνταγή σου μπορείς να βάλεις κάτι από τα παρακάτω:
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο και 3 κ.σ. νερό*
- 1/4 φλ. ζαχαρούχο γάλα
Σε περίπτωση που επιλέξεις να βάλεις λιναρόσπορο απλά βάλε τον λιναρόσπορο στο νερό για περίπου 20 λεπτά πριν ρίξεις το μείγμα στη συνταγή σου.
Διάβασε το υπόλοιπο άρθρο στο dearlife.gr.