6 οφέλη του Pilates που θα σε κάνουν να το δοκιμάσεις αμέσως!

By

Μπορεί να μην το θεωρείς καν γυμναστική αλλά αυτό που βλέπεις δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που νιώθεις όταν κάνεις pilates.

Δες παρακάτω 6 οφέλη που παρατήρησα εγώ μετά από μερικά μαθήματα pilates.

Είναι τέλειο για τους κοιλιακούς Το pilates κάνει πολύ καλό στον κορμό σου και μάλιστα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Στην πραγματικότητα αν κάνει 36 εβδομάδες pilates θα δεις τους κοιλιακούς σου να κάνουν την εμφάνισή τους από εκεί που δεν το περιμένεις.

Θα σε βοηθήσει με τον πόνο στη μέση Ένας δυνατός κορμός ισοδυναμεί με πιο δυνατή πλάτη και μέση. Μάλιστα όσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα χαμηλά στη μέση τους και κάνουν pilates για 4 εβδομάδες έχει διαπιστωθεί ότι βλέουν περισσότερο καλό από εκείνους που επισκέπτονται κάποιον φυσικοθεραπευτή.

Κάνει καλό στην ψυχολογία σου Πέρα από το ότι βελτιώνει την υγεία σου και την φυσική σου κατάσταση το pilates κάνει πολύ καλό και στην ψυχική σου υγεία. Το pilates σε κάνει να επικεντρώνεσαι είτε στην αναπνοή σου, είτε στο σώμα σου είτε στο πώς αυτά τα δύο πρέπει να λειτουργούν μαζί.

Θα σε βοηθήσει στην σεξουαλική σου ζωή Όταν η δασκάλα του pilates σου λέει να σηκώσεις τη λεκάνη σου ψηλά είναι σαν να σου λέει να κάνεις τις ασκήσεις kegel. Τέτοιου είδους ασκήσεις σφίγγουν τους μύες στην περιοχή των γεννητικών σου οργάνων με αποτέλεσμα να νιώθεις μεγαλύτερη ευχαρίστηση στην κρεβατοκάμαρα. Άσε που το pilates βοηθάει και στο να έχεις μια πιο εύκολη φυσιολογική γέννα. Αν το κάνεις πολύ καιρό θα νιώσεις το μωρό να πετάγεται στην κυριολεξία από μέσα σου.

Βελτιώνει τις επιδόσεις σου σε άλλα σπορ Όταν δυναμώνεις τον κορμό σου στην ουσία δυναμώνεις όλο σου το σώμα. Γι’αυτό και οι περισσότεροι αθλητές παγκοσμίως τον ελεύθερο χρόνο τους εκτός από το άθλημά τους κάνουν και pilates για να δυναμώνουν τον κορμό τους.

Σε κάνει πιο ευλύγιστη Αν θέλεις να αποκτήσεις ευλυγισία τότε το pilates θα σε βοηθήσει σε αυτό. Μια βραζιλιάνικη έρευνα που έγινε σε νεαρές γυναίκες μετά από 20 μαθήματα pilates κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχαν γίνει κατά 19,1% πιο ευλύγιστες.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News