Μία ανατρεπτική έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity αποκαλύπτει ότι το γρήγορο τρέξιμο και όχι το jogging είναι το κλειδί για το γρήγορο κάψιμο λίπους. Αυτό, λοιπόν, επιβεβαιώνει ότι η γυμναστική υψηλής έντασης είναι αυτή που εντείνει την καύση λίπους.
Στην μελέτη, οι άνδρες συμμετέχοντες έκαναν σπριντ για 8 δευτερόλεπτα ανά τακτά διαστήματα στο 20λεπτο τρέξιμό τους, για τρεις φορές την εβδομάδα. Και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι υπέρβαροι άνδρες έχασαν περίπου 2 κιλά λίπους μέσα σε 12 εβδομάδες. Και, πιο συγκεκριμένα, έχασαν 17% κατά μέσο όρο από το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς – μια πολύ σημαντική ανακάλυψη – καθώς αυτό το λίπος απειλεί την υγεία μας σε πολλαπλά επίπεδα ενώ η κοιλιά θεωρείται από τα πιο δύσκολα σημεία.
Ξανά, μπαίνει στην συζήτηση η σχέση αερόβιας άσκησης και ασκήσεων ενδυνάμωσης. Η αερόβια άσκηση είναι αποδεδειγμένα καλύτερη για την καύση λίπους, αλλά δεν αυξάνει την μυϊκή μας μάζα. Συνεπώς, είναι ανάγκη να την συνδυάζουμε με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Άρα, καταλήγουμε για ακόμη μια φορά ότι η διαλειμματική άσκηση (μέτρια προς έντονη άσκηση με μικρά διαλείμματα πολύ έντονης άσκησης) είναι ό,τι καλύτερο για να διώξουμε το λίπος, να χάσουμε κιλά αλλά και να χτίσουμε δυνατούς μύες.