Αν κάθεσαι όλη μέρα χρειάζεσαι αυτές τις ασκήσεις για την πλάτη σου!

By

Bonus: θα γυμνάσουν και τον κορμό σου.

Αν θέλεις να γυμνάσεις το πάνω μέρος του σώματός σου στο σπίτι, μερικές ασκήσεις με βαράκια είναι τέλειες για να σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό ακριβώς.

Αυτόν τον καιρό που κάθεσαι πολύ στο σπίτι και δουλεύεις πολλές φορές από τον καναπέ οι μύες σου στην πλάτη αποδυναμώνονται. Αυτή η έλλειψη σωστής στάσης μπορεί να αρχίσει να σου δημιουργεί πρόβλημα σε λίγο καιρό και μπορεί να αποδυναμώσει και τους ώμους σου.

Δες τι μπορείς να κάνεις μόνο με δύο βαράκια μέσα στο σπίτι σου.

Οι ασκήσεις

Triset

Single-arm row
Bent-Over row
Rear-delt fly

Superset

Renegade row
Alternating biceps curl

Πάρε το κινητό σου και χρησιμοποίησε το χρονόμετρό του. Κάνε κάθε άσκηση για 45 δευτερόλεπτα. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις ποιοτικές επαναλήψεις και όχι απαραίτητα πολλές.

Και τώρα πάμε στις ασκήσεις και στο πώς να τις κάνεις.

Single-arm row

Mε το ένα πόδι λυγισμένο πιο μπροστά από το άλλο κράτα το βαράκι με το χέρι που αντιστοιχεί στο τεντωμένο πόδι. Φέρνε το βαράκι προς το στήθος σου και επέστρεφε στην αρχική θέση. Κάνε 45 δευτερόλεπτα από τη μια μεριά και 45 από την άλλη.

Bent-Over row

Με τα δύο πόδια σε πολύ μικρή διάσταση και λυγισμένα κάνε το ίδιο τράβηγμα με πριν αλλά και με τα δύο χέρια ταυτόχρονα.

Rear-delt fly

Πάλι με τα δύο πόδια σε μικρή διάσταση και ελαφρώς λυγισμένα, σκύψε προς τα μπροστά και άνοιγε και τα δύο σου χέρια προς τα πίσω. Νιώθε το στήθος σου να ανοίγει κάθε φορά.

Renegade row

Ξεκίνα από τη στάση της σανίδας με ανοιχτά πόδια. Κράτα τα βαράκια στα χέρια και σήκωνει μια το ένα και μια το άλλο προς το στήθος σου.

Alternating biceps curl

Εδώ απλά στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Σήκωνε προς το στήθος μια το ένα και μια το άλλο βαράκι.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News