Διώξε τα κιλά των εορτών με Tabata

By

Ο Ιάπωνας, Izumu Tabata, εμπνεύστηκε αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής για να φτάσει τον μεταβολισμό σου στα άκρα. Αν βαρέθηκες τα συνηθισμένα και θες κάτι διαφορετικό, δυναμικό και άκρως αποτελεσματικό, τότε ξεκινά τώρα αμέσως τη Tabata.

Η Tabata θα σε κάνει να πονέσεις, να ιδρώσεις αλλά και να κάψεις έως 24 ώρες μετά την προπόνησή σου. Αξίζει τον κόπο! Στηρίζεται στην 4λεπτη προπόνηση. Ξεκινάς φυσικά με ένα καλό ζέσταμα και μετά επιλέγεις την καρδιαγγειακή δραστηριότητα, που προτιμάς (ποδήλατο, τρέξιμο, κολύμπι, σχοινάκι) και την εκτελείς όσο πιο δυναμικά μπορείς για 20 δευτερόλεπτα.

Μετά ξεκούραζεσαι για 10 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνεις το πρόγραμμα 7 φορές μέχρι το πέρας των 4 λεπτών. Απαραίτητο είναι φυσικά το 5λεπτο stretching στο τέλος κάθε προπόνησης.

tabata-training
Αν νιώθεις εξαντλημένη και τους μυς σου να «τρέμουν», μην ανησυχήσεις, σημαίνει πως τα έδωσες όλα και σύντομα θα δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πριν τρέξεις για να βρεις το επόμενο γκρουπ για Tabata, καλό είναι να ξέρεις πως για το πρώτο διάστημα πρέπει να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα μόνο μία φορά την εβδομάδα, ενώ σταδιακά πήγαινε το στις δύο φορές. Ένα χρονόμετρο θα σου χρειαστεί… για να μην κλέβεις επαναλήψεις!

Πάρε μία γεύση πατώντας εδώ.

Καλή αρχή!

You may also like

Hot News