ποδήλατο

Ένας trainer αποκαλύπτει αν με το ποδήλατο μπορείς να κάψεις το λίπος της κοιλιάς!

By

Είναι δύσκολο να κάψεις το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς και έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να τα καταφέρεις. Αλήθεια ή ψέμματα;

Όπως και να’χει, η αλήθεια είναι πως για να κάψεις το λίπος της κοιλιάς πρέπει να συνδυάσεις διατροφή και άσκηση.

Αν είσαι από αυτούς που αγαπούν πολύ το ποδήλατο (είτε σε εσωτερικό χώρο είτε έξω στη φύση) τότε σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί αν αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Ο personal trainer και διατροφολόγος Jim White λέει σχετικά: “Το ποδήλατο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ασκηθείς και να κάψεις λίπος”. Αυτό που προτείνει, όμως, είναι να υιοθετήσεις μια LISS (χαμηλής έντασης προπόνηση) προσέγγιση της ποδηλασίας από ότι μια HIIT (υψηλής έντασης προπόνηση) προσέγγιση.

“Κάνοντας ποδήλατο πιο αργά και για περισσότερη ώρα θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και επομένως περισσότερο λίπος”.

Αυτό που παίζει βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο είναι αν γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο ή σε εσωτερικό. Αν γυμνάζεσαι σε εξωτερικό τότε μια χαμηλής έντασης προπόνηση διάρκειας 2 ωρών είναι ιδανική ενώ αν γυμνάζεσαι σε κλειστό χώρο μια υψηλής έντασης προπόνηση είναι πιο αποτελεσματική μιας και ολόκληρη η προπόνηση σε εσωτερικό χώρο δεν κρατάει πάνω από 45 λεπτά με 1 ώρα.

Επομένως το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο personal trainer είναι πως η ποδηλασία σίγουρα θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος αλλά το αν θα κάψεις λίπος από την περιοχή της κοιλιάς εξαρτάται από το σώμα σου.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Κάνω διατροφή” και έχω επιθυμία για γλυκό! Πώς το λύνω;

Είναι το συναίσθημα που δημιουργείται σχεδόν αυτόματα αργά το βράδυ και μάλιστα σε περίεργες ώρες, που ξαφνικά έχετε μία...
Διαβάστε Περισσότερα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Το Μενου της εβδομάδας (25/11-1/12): Τι να φας για βραδινό από Δευτέρα έως Κυριακή!

Για να μην αγχώνεσαι για το τι θα μαγειρέψεις κάθε μέρα, σου έχω παρακάτω ένα υγιεινο, θρεπτικο μενού για...
Διαβάστε Περισσότερα