Γιατί πρέπει να εντάξεις την ξεκούραση στην γυμναστική σου

By

Μπορεί η καθημερινή γυμναστική να σου έχει γίνει συνήθεια όμως σε περίπτωση που δεν ξεκουράζεσαι μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θες. Και αυτό γιατί μπορεί να πάθεις Overtraining Syndrome (σύνδρομο υπερβολικής άσκησης).

Οφείλεις, λοιπόν, να χαρίσεις μία μέρα ξεκούρασης στον εαυτό σου… και εμείς σου δίνουμε extra λόγους για να το κάνεις!

– Τo  γλυκογόνα είναι πηγή ενέργειας του οργανισμού, απαραίτητα για τη σωστή του λειτουργία. Όταν τα αποθέματα γλυκογόνου μειώνονται επικίνδυνα αυτόματα μειώνονται και οι αντοχές των μυών σου. Το αποτέλεσμα; Οι μύες σου θα κουράζονται και θα πονούν πιο γρήγορα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

– Η κορτιζόνη και η κορτιζόλη, ορμόνες που σχετίζονται με το στρες, δεν βοηθούν όσον αφορά στην απώλεια βάρους. Αντιθέτως,αυξάνουν την πιθανότητα αύξησης του τοπικού λίπους στην κοιλιά. Σαν να μην έφτανε αυτό επηρεάζουν και το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν τις πιθανότητες εξάντλησης.

– Με την υπερβολική αερόβια άσκηση και χωρίς την απαιτούμενη ξεκούραση, καταπονείται και η καρδιά. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο εδώ, οι κίνδυνοι είναι προφανείς.

– Αν  δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να ξεκουράζεται όσο πρέπει, το σίγουρο είναι πως σύντομα θα δυσκολεύεσαι να βγάλεις τις ασκήσεις του προγράμματός σου. Οι μύες θα χτίζονται με πιο αργούς ρυθμούς, θα δυναμώνεις λιγότερο και θα παρατηρείς πως δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έτσι δημιουργείς έναν φαύλο κύκλο προβλημάτων που πιθανότατα σε οδηγήσει στο να παρατήσεις έναν τρόπο ζωής που, αν ακολουθήσεις σωστά, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο σώμα και το πνεύμα σου.

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News