Γραμμωμένα μπράτσα: 4 ασκήσεις για τέλεια χέρια

By

Τα χέρια αν δεν γυμναστούν σωστά, μπορούν να προδώσουν την ηλικία μιας γυναίκας. Για αυτό αποφύγετε τη χαλάρωση στη συγκεκριμένη περιοχή ακολουθώντας βήμα βήμα τις σωστές συμβουλές του προπονητή Τομ Κραγκς.

Πιο αναλυτικά:

-Τα τελευταία χρόνια η ιατρική μπάλα (medicine ball) έχει εισβάλει για τα καλά στα γυμναστήρια, ενώ χρησιμοποιείται και για την αποκατάσταση τραυματισμών. Ενδυναμώνει τους τρικέφαλους, τον κορμό και την περιοχή του στήθους. Για να δώσετε έμφαση στα μπράτσα, δοκιμάστε την παρακάτω άσκηση: Κάθεστε στο έδαφος με τα πόδια τεντωμένα. Τοποθετείτε την μπάλα πίσω από την πλάτη, στηρίζετε τα χέρια σας και πιέζοντάς τη σηκώνετε τους γλουτούς από το έδαφος και κάνετε ανάποδα πουσάπ για 30”. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι στην μπάλα και το άλλο κάτω, συνεχίζετε τα πουσάπ για άλλα 30”. Επαναλαμβάνετε την άσκηση και για τα αντίθετα άκρα. Καθώς τα μπράτσα αρχίζουν να δυναμώνουν, αυξάνετε το χρόνο σας κατά 15” κάθε φορά.

-Μη φοβάστε το μονόζυγο, κάνει θαύματα χωρίς να προσθέτει όγκο στους μυς. Δοκιμάστε να κάνετε 15 κάμψεις. Χαλαρώστε για λίγο και συνεχίστε με ακόμα 15. Προσοχή, διατηρήστε τα πόδια σταυρωμένα μεταξύ τους για να αποφύγετε τραυματισμούς στη μέση.

-Ξαπλώνετε μπρούμυτα. Τοποθετείτε τα χέρια δίπλα στο στήθος και σηκώνετε τον κορμό και τα πόδια μέχρι να έρθετε στη θέση «σανίδα», διατηρώντας την πλάτη ίσια. Κάνετε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

-Έρχεστε σε «σανίδα» στηριζόμενες στους καρπούς. Σηκώνετε το ένα χέρι και επαναλαμβάνετε την ίδια κίνηση με το άλλο χέρι για 60”.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News