Γυμναστική για αρχάριους! Έτσι θα γυμνάσεις όλο το σώμα

By

Τώρα που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι πρέπει να κάνουμε κάτι για να κινούμε το σώμα μας. Διαφορετικά θα βγούμε από τα σπίτια μας όχι μόνο με παραπάνω κιλά αλλά και με δυσκολία στην κίνηση και φυσικά έλλειψε ευλυγισίας.

Γι’αυτό σου προτείνω να αφιερώνεις έστω μερικά λεπτά από τον πολύτιμο καθημερινό χρόνο σου για να κάνεις τις παρακάτω εύκολες ασκησούλες.

Μην αγχώνεσαι για τις επαναλήψεις. Αν είσαι αρχάρια 10 επαναλήψεις είναι αρκετές για να σε βάλουν στο κλίμα.

Αφού τρέξεις λίγο επιτόπου στο σαλόνι σου για να ζεσταθείς μπορείς να ξεκινήσεις.

Low plank Μείνε στη στάση της σανίδας (ακουμπάς μόνο αγκώνες και μύτες ποδιών στο έδαφος) για μερικά δευτερόλεπτα. Είκοσι με τριάντα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να σε κουράσουν ελαφρώς.

Μountain Climber Έτσι όπως είσαι στη στάση της σανίδας φέρνε μια το δεξί και μια το αριστερό σου γόνατο στο στήθος σου. Κάνε 10-12 επαναλήψεις.

Supine Leg Switching Γύρνα ανάσκελα, βάλε τις παλάμες σου κάτω από τους γλουτούς σου και ανέβαζε μια το δεξί και μια το αριστερό σου πόδι. Καλό είναι να μην ακουμπάει κανένα πόδι στο έδαφος για όση ώρα κάνεις την άσκηση.

Side Leg Lifts Εδώ απλά στάσου στο πλάι, στηρίξου στον αγκώνα σου, έχε το κάτω πόδι τεντωμένο και απλά σήκωνε ίσιο το πάνω πόδι. Κάνε 10 επαναλήψεις από την μια μεριά και έπειτα άλλαξε πόδι.

Dynamic Chair Pose Από ανάσκελα κάνε κοιλιακούς φέρνοντας μια το δεξί σου γόνατο κοντά στον αριστερό αγκώνα και μια το αριστερό σου γόνατο κοντά στον δεξί αγκώνα. Κάνε 10 επαναλήψεις από την κάθε μεριά.

Heel Kicks On All Fours Στάσου στα τέσσερα και σήκωνε λυγισμένο το πόδι σου προς τα πίσω και πάνω. Κάνε 10 επαναλήψεις με το ένα πόδι και 10 με το άλλο.

Modified Side Plank Έλα στο πλάι και ακούμπα στο έδαφος την παλάμη σου και το αντίστοιχο γόνατο. Σήκωνε το άλλο πόδι προς τα πάνω. Κάνε 10 επαναλήψεις και άλλαξε μεριά.

Prone Swimming Γύρνα μπρούμυτα και τέντωσε χέρια και πόδια. Σήκωνε αντίθετο χέρι με πόδι.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News