Η μια και μοναδική άσκηση που οι trainers θεωρούν πως είναι η καλύτερη!

By

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που οι trainers θεωρούν πως είναι πολύ αποτελεσματικές αλλά μια άσκηση είναι αυτή η οποία ακούγεται συνέχεια και προτιμάται από τους ειδικούς.

Πρόκειται για το απλό και ταπεινό plank.

Ο λόγος που η σανίδα (plank) γενικά θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις είναι επειδή γυμνάζει όλο το σώμα και επειδή εκτός από το σώμα προκαλεί και το μυαλό. Και η αλήθεια είναι πως για να καταφέρεις να κάτσεις στη στάση της σανίδας για πολύ περισσότερο θα πρέπει να νικήσεις το μυαλό σου.

Αναπνοή

Όταν κάνεις, λοιπόν, τη σανίδα πρέπει να αναπνέεις. Πολλοί είναι εκείνοι που κρατάνε την αναπνοή τους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ανέπνεε κανονικά και υπνεθύμιζε στον εαυτό σου ότι δεν πρόκειται να πεθάνεις αν κάτσεις λίγο ακόμα. Μπορείς να το κάνεις!

Ποια σημεία του σώματος γυμνάζει

Δεν γυμνάζει μόνο τους κοιλιακούς! Γυμνάζει όλο το κορμί!

Αν είναι να κάνεις μόνο μια άσκηση μέσα στην ημέρα σου τότε αυτή μπορει και πρέπει να είναι η σανίδα. Η σανίδα, όταν γίνεται σωστά, δεν γυμνάζει μόνο τον κορμό. Γυμνάζει τα χέρια, τα οπίσθια και τα πόδια, βοηθάει στην ισορροπία και τη σταθερότητα και επομένως είναι μια άσκηση για όλο το σώμα.

Σφίγγε τα οπίσθιά σου όση ώρα βρίσκεσαι στη στάση της σανίδας και κράτα επίσης σφιχτή την κοιλιά σου. Μόνο τότε η σανίδα γίνεται σωστά.

Παραλλαγές

Δεν υπάρχουν μόνο μια και δυο. Ψάχνοντας στο youtube θα βρείτε πάρα πολλές παραλλαγές της κλασικής σανίδας τις οποίες μπορείτε να κάνετε εναλλάξ. Μια από αυτές είναι η πλάγια σανίδα η οποία έχει γίνει κι αυτή κλασική.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News