Η μια και μοναδική άσκηση που οι trainers θεωρούν πως είναι η καλύτερη!

By

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που οι trainers θεωρούν πως είναι πολύ αποτελεσματικές αλλά μια άσκηση είναι αυτή η οποία ακούγεται συνέχεια και προτιμάται από τους ειδικούς.

Πρόκειται για το απλό και ταπεινό plank.

Ο λόγος που η σανίδα (plank) γενικά θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις είναι επειδή γυμνάζει όλο το σώμα και επειδή εκτός από το σώμα προκαλεί και το μυαλό. Και η αλήθεια είναι πως για να καταφέρεις να κάτσεις στη στάση της σανίδας για πολύ περισσότερο θα πρέπει να νικήσεις το μυαλό σου.

Αναπνοή

Όταν κάνεις, λοιπόν, τη σανίδα πρέπει να αναπνέεις. Πολλοί είναι εκείνοι που κρατάνε την αναπνοή τους κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ανέπνεε κανονικά και υπνεθύμιζε στον εαυτό σου ότι δεν πρόκειται να πεθάνεις αν κάτσεις λίγο ακόμα. Μπορείς να το κάνεις!

Ποια σημεία του σώματος γυμνάζει

Δεν γυμνάζει μόνο τους κοιλιακούς! Γυμνάζει όλο το κορμί!

Αν είναι να κάνεις μόνο μια άσκηση μέσα στην ημέρα σου τότε αυτή μπορει και πρέπει να είναι η σανίδα. Η σανίδα, όταν γίνεται σωστά, δεν γυμνάζει μόνο τον κορμό. Γυμνάζει τα χέρια, τα οπίσθια και τα πόδια, βοηθάει στην ισορροπία και τη σταθερότητα και επομένως είναι μια άσκηση για όλο το σώμα.

Σφίγγε τα οπίσθιά σου όση ώρα βρίσκεσαι στη στάση της σανίδας και κράτα επίσης σφιχτή την κοιλιά σου. Μόνο τότε η σανίδα γίνεται σωστά.

Παραλλαγές

Δεν υπάρχουν μόνο μια και δυο. Ψάχνοντας στο youtube θα βρείτε πάρα πολλές παραλλαγές της κλασικής σανίδας τις οποίες μπορείτε να κάνετε εναλλάξ. Μια από αυτές είναι η πλάγια σανίδα η οποία έχει γίνει κι αυτή κλασική.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Aδυνάτισμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Κάνω διατροφή” και έχω επιθυμία για γλυκό! Πώς το λύνω;

Είναι το συναίσθημα που δημιουργείται σχεδόν αυτόματα αργά το βράδυ και μάλιστα σε περίεργες ώρες, που ξαφνικά έχετε μία...
Διαβάστε Περισσότερα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Το Μενου της εβδομάδας (25/11-1/12): Τι να φας για βραδινό από Δευτέρα έως Κυριακή!

Για να μην αγχώνεσαι για το τι θα μαγειρέψεις κάθε μέρα, σου έχω παρακάτω ένα υγιεινο, θρεπτικο μενού για...
Διαβάστε Περισσότερα