Η πιο σημαντική άσκηση που θα έπρεπε να κάνεις (αλλά μάλλον δεν κάνεις)!

By

Έχεις σκεφτεί ποτέ ποια θα μπορούσε να είναι η πιο σημαντική άσκηση γυμναστικής που θα έπρεπε να κάνεις; Αν όχι, τότε εγώ είμαι εδώ για να σου μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου.

Η πιο σημαντική και αποτελεσματική άσκηση, λοιπόν, είναι το deadlift ή αλλιώς άρσεις θανάτου.

Οι άρσεις θανάτου που μοιάζουν αρκετά με τα καθίσματα (squats) χρησιμοποιούν αρκετές μυικές ομάδες ταυτόχρονα πράγμα που σημαίνει πως χτίζουν μύες και καίνε λίπος.

Σε αντίθεση, όμως, με το squat οι άρσεις γυμνάζουν και το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος εξίσου.

Πώς να κάνεις σωστά μια άρση θανάτου (deadlift)

Το βασικό είναι να έχεις εσύ τον έλεγχο όταν την κάνεις. Τα χέρια σου πρέπει να είναι τοποθετημένα ακριβώς έξω από τα πόδια σου. Όλο το βάρος σου πρέπει να βρίσκεται στη φτέρνα και η πλάτη σου να σχηματίζει ένα τόξο. Λυγίζεις τα γόνατά σου καθώς κατεβαίνεις για να πιάσεις τα βαράκια, τη μπάρα ή και το kettlebell.

Καθώς σηκώνεις τα βαράκι ή την μπάρα φρόντισε να κρατάς σφιχτούς τους γλουτούς σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα στο κατέβασμα και κράτα την μέχρι να σηκώσεις την μπάρα. Κάνε εκπνοή μόλις σηκωθείς όρθια.

Δες πώς πρέπει να δείχνει το σώμα σου όταν σκύβεις και όταν σηκώνεσαι στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα