“Ήμουν τρελή με την αερόβια άσκηση – Έτσι όμως άλλαξε το σώμα μου μόλις ξεκίνησαν ασκήσεις ενδυνάμωσης”

By

Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία.

“Ξεκίνησα να γυμνάζομαι κάνοντας γιόγκα και τρέχοντας. Κάποια στιγμή έφτασα στο σημείο να είμαι εθισμένη στην αερόβια άσκηση.

Ξεκίνησαν όλα με το spinning (το ποδήλατο σε κλειστό χώρο) και συνέχισαν με το τρέξιμο και το boxing. Ένιωθα τέλεια. Το σώμα μου επίσης ένιωθε τέλεια και ήταν και πολύ όμορφο. Είχα στεγνώσει.

Όταν όμως κάνεις πολύ από κάτι το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Έφτασα σε σημείο να έχω προβλήματα με τα γόνατά μου και μάλιστα πολύ σοβαρά προβλήματα.

Τότε ήταν που άρχισα να βλέπω μια personal trainer η οποία μου είπε ότι έπρεπε να σταματήσω να τρέχω και ότι έπρεπε να επικεντρωθώ στην ενδυνάμωση. Έτσι έβαλα και την ενδυνάμωση στις προπονήσεις μου. Δεν έκοψα κάτι. Απλά πρόσθεσα και άλλη γυμναστική στην αερόβια άσκηση που ήδη έκανα.

Μετά από κάποιο μικρό διάστημα το σώμα μου κλάταρε. Άρχισα να έχω σωματικό και ψυχολογικό άγχος και άρχισα να αρρωσταίνω συνέχεια. Πάθαινα κρίσεις πανικού, είχα χρόνια κατάθλιψη και ήμουν άρρωστη σίγουρα μια φορά το μήνα. Αυτό που δεν καταλάβαινα ήταν τι έκανα λάθος γιατί θεωρούσα ότι τα έκανα όλα σωστά.Δες

Τότε ήταν που αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα από όλα. Σταμάτησα να γυμνάζομαι και πιο συγκεκριμένα σταμάτησα να κάνω αερόβια άσκηση. Έκανα μεγάλες χαλαρές βόλτες στην παραλία, έκανα πολύ pilates και σπανίως έκανα και λίγο spinning.

Δες μια εύκολη σειρά ασκήσεων για τους κοιλιακούς που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι!

Mόλις άρχισα να νιώθω καλύτερα έβαλα περισσότερες ασκήσεις ενδυνάμωσης χρησιμοποιώντας λάστιχα, βάρη και το βάρος του σώματός μου.

Όχι μόνο δεν άλλαξε το βάρος μου αλλά άρχισα να νιώθω ότι το διατηρούσα τέλειο με πολύ λιγότερη προσπάθεια. Πέρα, όμως, από όλα μου έφυγε το στρες και ηρέμησα ψυχολογικά.

Έχω φίλους που κάνουν αερόβια άσκηση 7 φορές την εβδομάδα. Έχουν υπέροχα σώματα και δεν αρρωσταίνουν ποτέ. Δεν μου ταίριαξε όμως εμένα αυτό. Από την άλλη μου ταίριαξαν οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα που βλέπω στο σώμα μου”.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News