“Ήμουν εθισμένη με το τρέξιμο! Μέχρι που ξεκίνησα τα βάρη και άλλαξε το σώμα μου…”

By

Μια αληθινή ιστορία που θα σε εμπνεύσει!

“Ξεκίνησα να γυμνάζομαι κάνοντας γιόγκα και τρέχοντας αλλά πολύ γρήγορα εθίστηκα στις ενδορφίνες της αερόβιας άσκησης. Είχα πάθει εμμονή και ένιωθα τέλεια. Το σώμα μου γυμναζόταν και ποτέ δεν ήμουν τόσο αδύνατη. Γιατί να σταματήσω;”

“Kάποια στιγμή, όμως, άρχισα να έχω πόνους στα γόνατα με αποτέλεσμα να μην μπορώ πια να γυμναστώ και συγκεκριμένα να κάνω αερόβια άσκηση την οποία τόσο αγαπούσα”.

“Τότε ήταν που ξεκίνησα να βλέπω την personal trainer Liz Letchford η οποία με συμβούλεψε να χαλαρώσω με την αερόβια άσκηση, να σταματήσω το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και να αφοσιωθώ στα βάρη. Έτσι έβαλα περισσότερη γυμναστική με βάρη στην καθημερινότητά μου. Το λάθος μου ήταν ότι δεν σταμάτησα και την αερόβια γυμναστική μου αλλά πρόσθεσα στο ήδη δύσκολο πρόγραμμά μου και άλλες ώρες γυμναστικής”.

“Κάποια στιγμή το σώμα μου κλάταρε. Άρχισα να έχω προβλήματα και σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Με έπιαναν κρίσεις πανικού, γρίπες που δεν τελείωναν ποτέ και περίεργες μολύνσεις. Και για κάποιον που κάνει όλα τα “σωστά πράγματα” -τρέφεται υγιεινά, γυμνάζεται πολύ και κοιμάτα καλά- όλα αυτά ήταν περίεργα. Είχα μπερδευτεί”.

“Αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα από όλα. Ακολούθησαν μερικές εβδομάδες χωρίς αερόβια άσκηση πράγμα που είχα να κάνω χρόνια. Χαλάρωσα με τις μεγάλες μου βόλτες στην παραλία, έκοψα το pilates και το spinning. Όταν η υγεία μου επανήλθε- το οποίο έγινε πιο γρήγορα από ότι περίμενα- έβαλα στο πρόγραμμα περισσότερες ασκήσεις με βάρη και τις έκανα στο σπίτι με βαράκια, λάστιχα και το σώμα μου”.

“Όχι μόνο το βάρος μου δεν άλλαξε αλλά ένιωθα ότι ήμουν το ίδιο αδύνατη με πολύ λιγότερη δουλειά. Επίσης έμενα μακριά από τραυματισμούς. Αλλά αυτό που παρατήρησα ήταν ότι υπήρξαν αλλαγές όχι μόνο στο σώμα μου αλλά και στο πνεύμα μου. Άρχισα να νιώθω λιγότερο αγχωμένη. Από τότε που έκανα αυτή την αλλαγή έχω να αρρωστήσω ένα χρόνο, δεν έχω κρίσεις πανικού και η πέψη μου έχει βελτιωθεί”.

“Έχω φίλους που κάνουν αερόβια άσκηση 7 φορές την εβδομάδα και δεν έχουν αλλάξει ποτέ. Παρόλα αυτά έχουν υπέροχα σώματα και δεν αρρωσταίνουν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για μένα. Ευτυχώς είχα τη λογική να ακούσω το σώμα μου και να κάνω την μεγάλη αλλαγή”.

Μην λειτουργείς, λοιπόν, χωρίς να ακούς το σώμα σου. Αυτό είναι πιο σοφό από εσένα και ξέρει τι χρειάζεται. Όποτε νιώθεις ότι θέλεις ένα διάλειμμα, κάν’το και όποτε νιώθεις πιο δυνατή δίνε τα όλα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News