indoor-Cycling

Indoor Cycling: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν μπεις στην αίθουσα!

By

Αποφάσισες να μπεις στη σκοτεινή αίθουσα με τα φωτορυθμικά και τη δυνατή μουσική όπου γίνονται τα μαθήματα Indoor Cycling; Μάθε τι σε περιμένει!

INDOORCYCLING3

Τι είναι το  Indoor Cycling

Το indoor cycling δεν είναι ένα ακόμα ομαδικό αερόβιο πρόγραμμα. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το χαλαρό ποδήλατο που συνηθίζουμε να κάνουμε για ζέσταμα. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη προπόνηση 45 λεπτών που στα προχωρημένα επίπεδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα “σκληροτράχηλα” mountain bikes. Η ένταση είναι διαρκώς αυξανόμενη, η δυσκολία το ίδιο. Είναι μια πολύ έντονη ενεργειακά, διαλειμματική προπόνηση στην οποία εξομοιώνονται ανηφόρες και κατηφόρες, ώστε το σώμα να έχει μια πλήρη προπόνηση στοχευμένη στους γλουτούς, τους τετρακεφάλους, τις γάμπες και τους δικεφάλους και φυσικά σε όλο το καρδιοαναπνευστικό σύστημα του οργανισμού. Φυσικά με τέτοια ένταση καίγεται και το λίπος πιο εύκολα.

Πόσες θερμίδες θα κάψεις

Σε 45 λεπτά που διαρκεί συνήθως μια προπόνηση Spinning, καίγονται 500-700 θερμίδες, αναλόγως τον σωματότυπο και την ένταση της προπόνησης. Με απλά λόγια, μέσα σε 45 λεπτά όλο το σώμα θα γυμναστεί. Είναι δύσκολο, αλλά για όσους έχουν πρόβλημα με τον ελεύθερο χρόνο είναι μια πολύ αποδοτική προπόνηση που προσφέρει αποτελέσματα.

Indoor-Cycling

Τι να φορέσεις στην προπόνηση

Πρακτικά μια κολλητή φόρμα ή κολάν. Ένα μπλουζάκι για επάνω είναι μια χαρά. Να θυμάσαι πως θέλεις ρούχα τα οποία θα είναι στενά, ώστε να μην μπερδεύονται στον εξοπλισμό. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις κάποιο ποδηλατικό κολάν με ενισχύσεις, καλύτερα να το αφήσεις όταν αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις ή όχι. Επίσης, αναλόγως το γυμναστήριο, αλλού προσφέρονται τα ειδικά παπούτσια και αλλού όχι. Όπως και να έχει όμως, μπορείτε να βάλεις τα κανονικά αθλητικά σου παπούτσια! Τα μαλλιά σου καλό θα είναι να πιασμένα ψηλά και γερά.

INDOORCYCLING2

TIP: Τις πρώτες φορές στο Indoor Cycling καλό θα είναι να συμβουλευτείς τον προπονητή σου για το στήσιμο του ποδηλάτου.

Ποιες είναι οι τρεις θέσεις του ποδηλάτου;

Η σωστή θέση επάνω στο ποδήλατο είναι το Α και το Ω. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τα χέρια στις γωνίες από το τιμόνι τα χέρια να είναι χαλαρά, το στήθος ανοικτό και οι ώμοι χαμηλά. Όταν κάθεστε στην σέλα αυτή είναι η πρώτη θέση. Κατά την διάρκεια της προπόνησης θα σου πει ο προπονητής να πάτε στην δεύτερη θέση, η οποία είναι ίδια με την πρώτη με την διαφορά ότι θα είσαι όρθια και όχι καθιστή. Η τρίτη θέση είναι όταν τεντώσεις τα χέρια, σηκωθείς όρθια στο ποδήλατο και υποστηρίζεις το βάρος του σώματός σου μόνο με τον κορμό και όχι τα χέρια.

INDOOR_CYCLING1

Πως διαβάζονται οι ενδείξεις στο ποδήλατο

Αρκετά ποδήλατα Indoor Cycling έχουν επάνω bike computer. Σου δείχνει την αντίσταση, τις στροφές των πεταλιών σου και το πόση δύναμη βγάζεις πατώντας τα πετάλια είτε στιγμιαία είτε συνολικά. Ο προπονητής θα σου προτείνει στόχους στροφών ή δύναμης. Το θετικό με τα bike computers είναι ότι δεν θα μπορείς να «κλέψεις» στην προπόνηση.

Πόσο σύντομα θα δεις αποτελέσματα;

Αν είναι η πρώτη σου φορά καλό θα ήταν να κάνεις δυο προπονήσεις την εβδομάδα και να τις αυξήσεις στις τρεις μετά από μισό μήνα. Αφού περάσει κοντά ένας μήνας (3 βδομάδες) θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Πού θα βρεις προγράμματα Indoor Cycling

Yπάρχουν δεκάδες γυμναστήρια που μπορείς να κάνεις Indoor Cycling. Ενδεικτικά μπορείς να επισκεφτείς ένα από τα παρακάτω! Κάνε κλικ και δες τα προγράμματα!

OAKA 37 

TCTERMINAL 

FITNESS STAR

PLANET

YAVA FITNESS CENTRE

GYM TONIC

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News