Μύθος ή Πραγματικότητα: Η άσκηση στο κρύο καίει περισσότερες θερμίδες;

By

Πάντα πίστευα ότι όταν γυμνάζεσαι στο κρύο καις περισσότερες θερμίδες από όταν γυμνάζεσαι στη ζέστη; Ισχύει, όμως; Τι λένε οι ειδικοί;

Οι ειδικοί λένε πως καίμε περισσότερες θερμίδες όταν γυμναζόμαστε στο κρύο γιατί ο μεταβολισμός μας δουλεύει πιο γρήγορα προκειμένουν να ζεστάνει το σώμα.

kl_xeimwnas02

Μην χαίρεσαι, όμως, πολύ γιατί δεν καις τόσες πολλές θερμίδες ώστε να υπάρξει μεγάλη διαφορά. Άλλωστε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το είδος της άσκησης που θα κάνεις και η ένταση με την οποία θα την κάνεις και όχι οι κλιματικές συνθήκες.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό και έχει παρατηρηθεί σε έρευνα που έχει γίνει στο παρελθόν είναι πως οι άνθρωποι το χειμώνα τείνουν να τρέχουν με γρηγορότερους ρυθμούς και να γυμνάζονται με μεγαλύτερη ένταση όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού ή γυμναστηρίου γιατί κρυώνουν. Επομένως, καίνει περισσότερες θερμίδες και λίπος.

kl_xeimwnas01

Και μιας και είμαι από τα άτομα που τους αρέσει να γυμνάζονται έξω και όχι μέσα στο σπίτι, μπορώ να επιβεβαιώσω τα αποτελέσματα της έρευνας. Πιο συγκεκριμένα χθες το βράδυ πήγα για περπάτημα και ένιωσα λες και έκανα μαραθώνιο στο βάδην. Πήγαινα τόσο γρήγορα από το κρύο που έκανα μια απόσταση μιας ώρας (όπως την μέτραγα το καλοκαίρι) μέσα σε 35 λεπτά. Και φυσκά βρήκα έναν λόγο (μπορεί να είναι και ο μοναδικός) για να αγαπήσω το κρύο του χειμώνα.

kl_xeimwnas03

Δοκίμασε και εσύ να γυμναστείς έξω ακόμα και αν το κρύο είναι τσουχτερό. Αξίζει τον κόπο και από τη στιγμή που θα ζεσταθείς δεν θα σε νοιάζει πόσους βαθμούς δείχνει το θερμόμετρο!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News