Κάψε διπλές θερμίδες και κάνε κάθε σου μυ να δουλέψει στο φουλ με σχοινάκι

By

Νιώσε και πάλι fit με το σχοινάκι… Κάψε διπλές θερμίδες και κάνε το κάθε σου μυ να δουλέψει στο φουλ!

Το σχοινάκι μπορεί όταν ήσουν μικρή να ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το εγκαταλείψεις τώρα. Ίσα που προλαβαίνεις, τρέξε να πάρεις το σχοινάκι σου γιατί σου φέρνω το super cardio πρόγραμμα ενδυνάμωσης, 2 σε 1 για να έρθεις γρήγορα σε φόρμα. Το σχοινάκι -πέρα από διασκεδαστικό- αποτελεί την καλύτερη προπόνηση, αφού κάνει κάθε μυ σου να δουλεύει και καις πολλές, πολλές θερμίδες.

Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται στο Rope Burn, ένα υψηλής έντασης πρόγραμμα αεροβικής και ενδυνάμωσης που κάνει θραύση στις ΗΠΑ.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα σχοινάκι και 15-30 λεπτά από το χρόνο σου. Φρόντισε να διαλέξεις το σωστό μέγεθος για εσένα.

Προσπάθησε να εκτελέσεις αυτές τις ασκήσεις για 2.5 λεπτά την καθεμιά.

sxoinaki-askiseis1-keepup

Άλματα από πλάι σε πλάι

Κάνε αλματάκια πλάγια πηδώντας από μπρος και δεξιά με τα πέλματα σου να είναι ενωμένα και τα γόνατα χαλαρά. Κάνε μια περιστροφή και ξεκίνα από την αριστερή μεριά αυτή τη φορά. Συνέχισε γρήγορα, εναλλάσσοντας πλευρές για 2,5 λεπτά.

Push-up πλάγια σανίδα

Πάρε τη στάση της σανίδας και στηρίξου στις παλάμες σου. Κάνε push up, γύρισε σε πλάγια σανίδα στηρίζοντας τη δεξιά παλάμη και ένωσε τα πέλματα σηκώνοντας ψηλά το αριστερό χέρι. Κάνε το ίδιο και για την αριστερή πλευρά. Συνέχισε κάνοντας 1 push-up και εναλλάσσοντας πλάγιες σανίδες για 2,5 λεπτά.

sxoinaki-askiseis-keepup

Διπλό άλμα στο ένα πόδι

Κάνε σχοινάκι για 2,5 λεπτά, εναλλάσσοντας 2 πηδηματάκια στο δεξί πόδι και 2 πηδηματάκια στο αριστερό πόδι.

Άλματα με εναλλαγή ποδιών

Κάνε σχοινάκι πηδώντας με το αριστερό πόδι μπροστά και το δεξί πόδι πίσω για μία περιστροφή, μετά πήδα με το δεξί πόδι μπροστά και το αριστερό πίσω. Συνέχισε αλλάζοντας πλευρές για 2,5 λεπτά.

Ισορροπία στο ένα πόδι

Στάσου στο αριστερό πόδι και βάλε τα χέρια στο πλάι, σήκωσε λυγισμένο το δεξί γόνατο σου στο ύψος του ισχίου. Τέντωσε το πόδι μπροστά, το πέλμα σου να είναι φλεξ και κράτα τα ισχία ακίνητα. Κάτσε σ’ αυτή την θέση για 2 δευτερόλεπτα. Συνέχισε να τεντώνεις και να λυγίζεις το πόδι για 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα. Άλλαξε πλευρές και επανάλαβε την άσκηση.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News