Κωπηλασία κλειστού χώρου: Αυτή είναι η νέα τάση στην γυμναστική με γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα

By

Αν δεν ξέρεις τι είναι το indoor rowing ελληνιστί κωπηλασία κλειστού χώρου ήλθε η ώρα για να μάθεις. Η κωπηλασία κλειστού χώρου είναι η νέα αγαπημένη γυμναστική συνήθεια γυναικών και αντρών. Ο λόγος είναι διπλός! Πρώτον γυμνάζεται όλο σου το σώμα και δεύτερον βλέπεις πολύ γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα.

Η συγκεκριμένη γυμναστική αποτελεί τη νέα τρέλα για γυναίκες και άντρες και τον τελευταίο καιρό έχει έλθει και στη χώρα μας. Το γυμναστήριο ΟΑΚΑ 37 στο Μαρούσι το έχει φέρει και στην Αθήνα και το keepup.gr μίλησε με την πολυβραβευμένη Έλενα Ασουμανάκη για να σου λύσει όλες σου τις απορίες και να σου αποδείξει γιατί πρέπει να ξεκινήσεις αμέσως να γυμνάζεσαι κάνοντας κωπηλασία κλειστού χώρου.

Τι είναι η κωπηλασία κλειστού χώρου

Α)Η Κωπηλασία είναι ένα άθλημα που μπορείς να το  κάνεις  μόνο σε φυσικό περιβάλλον δηλαδή σε λίμνες με ειδικές βάρκες. Επειδή το άθλημα επηρεάζεται από τους εξωτερικούς παράγοντες (καιρικές συνθήκες) έτσι δημιουργήθηκαν οι ειδικοί εξομοιωτές (εργόμετρα).

Β) Είναι η προπόνηση που γίνεται σε κωπηλατοεργόμετρα, προσομοιώνοντας το άθλημα της Κωπηλασίας.

Γιατί κάποιο να προτιμήσει την συγκεκριμένη γυμναστική;

Είναι μια ασφαλής άσκηση που μπορεί να προσφέρει αερόβια και αναερόβια προπόνηση αλλά και προπόνηση δύναμης. Είναι μία εξαιρετικά ισορροπημένη δραστηριότητα με την οποία γυμνάζεται αποτελεσματικά η καρδιά και γενικά το κυκλοφορικό σύστημα, δυναμώνουν όλες οι μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, βελτιώνεται ο μεταβολισμός, δηλαδή αυξάνεται η καύση θερμίδων. Αυξάνεται η ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου.

Ποια μέρη του σώματος γυμνάζονται και πόσες θερμίδες καις;

Γυμνάζει το 80% των μυών του σώματος, δηλαδή γυμνάζει ταυτόχρονα τα πόδια, τον κορμό, την πλάτη και τα χέρια. Μπορείς να κάψεις 400-1000 θερμίδες σε 1 ώρα ανάλογα με την ένταση του προγράμματος που ακολουθείς.

Πόσο γρήγορα βλέπει κάποιος αλλαγές στο σώμα και την υγεία του

Οι αλλαγές εμφανίζονται πολύ γρήγορα όταν ο αθλούμενος ασκείται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα όπως και η βελτίωση στην υγεία του, σίγουρα στο αναπνευστικό σύστημα και την αερόβια ικανότητα του ατόμου. Βελτιώνεται η μυϊκή δύναμη, η ελαστικότητα. Επιτυγχάνεται μυϊκή τόνωση και απομάκρυνση του περιττού λίπους.

Μπορούν να το κάνουν όλοι; Είναι εύκολο;

Είναι μία άσκηση που απευθύνεται σε όλους ηλικίας από 11 ετών έως 99 ετών. Είναι απλή άσκηση, όπως κάθε νέο άθλημα χρειάζεται μερικές επαναλήψεις για την απομνημόνευση της τεχνικής. Τα προγράμματα που προσφέρει είναι πραγματικά ατελείωτα και μπορείς να κάνεις πάρα πολλές προπονήσεις τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Ο ασκούμενος δουλεύει ατομικά αλλά μπορεί να γίνει και μέλος μιας ομάδας οπότε προσφέρει και διασκέδαση. Η οθόνη του μηχανήματος προσφέρει διάφορες πληροφορίες οι οποίες είναι χρήσιμες και δείχνουν την πρόοδο στον ασκούμενο κάθε φορά που κωπηλατεί στο εργόμετρο.

Κάποιος που είναι αγύμναστος θα μπορεί να αντεπεξέλθει;

Ανεπιφύλακτα! Είναι impact free δηλαδή γίνεται άσκηση σε μεγάλο εύρος χωρίς να καταπονούνται οι αρθρώσεις του σώματος και έτσι δεν έχει τραυματισμούς, αρκεί να υπάρχει η σωστή τεχνική.

** Η Έλενα Ασουμανάκη έχει αμέτρητα βραβεία και μετάλλια και είναι Rowing Instractor/Functional Fitness Trainer στο ΟΑΚΑ37

** Το ΟΑΚΑ 37 βρίσκεται στη Λεωφόρο Ολυμπιονίνου Σπύρου Λούη στο Μαρούσι – Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News