Μήπως πρέπει να αρχίσεις να γυμνάζεσαι βράδυ; 4 λόγοι που θα σε πείσουν να το κάνεις!

By

Σίγουρα δεν μου αρέσει να γυμνάζομαι το πρωί γιατί δεν είμαι πρωινός τύπος. Το άρωμα του καφέ δεν είναι κάτι που με ξυπνάει με χαρά. Ο ήλιος που μπαίνει μέσα από τις χαραμάδες στο υπνοδωμάτιό μου δεν κάνει την καρδιά μου να πεταρίζει και το πιο βαρύ πράγμα που θέλω να σηκώνω το πρωί είναι το μαξιλάρι μου. Ούτε λόγος για βαράκια…

Αν είσαι κι εσύ σαν εμένα, τότε πρέπει να διαβάσεις παρακάτω.

Δεν χρειάζεται να κάνεις γυμναστική το πρωί. Χαλάρωσε! Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να αρχίσεις να γυμνάζεσαι νύχτα. Προσωπικά το έκανα και μου έχει αλλάξει τη ζωή.

Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι λόγοι;

Θα αρχίσεις να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που σηκώνουν βάρη το βράδυ έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου από εκείνους που γυμνάζονται το πρωί ή το απόγευμα. Επίσης πέρα από την καλή ποιότητα ύπνου κοιμούνται και πιο βαθιά και επομένως ξεκουράζονται και περισσότερο με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερη ενέργεια την επόμενη μέρα.

Θα γυμνάζεσαι καλύτερα Επίσης πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η βραδινή γυμναστική είναι πάντα πολύ καλύτερη και πιο αποτελεσματική. Ο άνθρωπος έχει περισσότερες αντοχές το βράδυ και έτσι γυμνάζεται πολύ περισσότερο.

Θα έχεις χαμηλότερη πίεση Μια έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται το βράδυ έχουν πιο χαμηλή πίεση κατά 15% από εκείνους που γυμνάζονται το πρωί.

Θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα πιο σύντομα Μια έρευνα του The New England University of Birmingham έδειξει ότι εκείνοι που γυμνάζονται βράδυ μπορούν να γυμναστούν κατά 20% περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση από εκείνους που γυμνάζονται πρωί. Αυτό σημαίνει πως κάνοντάς το αυτό θα καις περισσότερες θερμίδες και θα φανούν τα αποτελέσματα στο σώμα σου πιο γρήγορα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News