Να κάνω ασκήσεις για όλο το σώμα ή να γυμνάζω κάθε φορά άλλη μυϊκή ομάδα; Σου δίνουμε την απάντηση!

By

Όταν έχεις το χρόνο να γυμναστείς είναι λογικό να θέλεις να κάνεις όσο πιο πολλά πράγματα μπορείς. Από την άλλη μεριά οι μυϊκές ομάδες είναι τόσες πολλές που πολλές φορές δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Ποιο είναι, όμως, το καλύτερο; Να γυμνάζεις κάθε φορά όλο το σώμα ή να επικεντρώνεσαι σε διαφορετική μυϊκή ομάδα;

Οι ασκήσεις για όλο το σώμα είναι πιο αποτελεσματικές και ιδανικές για αρχάριους.

Όταν κάνεις full-body προπόνηση γυμνάζεις όλους τους μεγάλους μύες στο σώμα σου, όπως είναι το στήθος, τα χέρια, η πλάτη, οι κιλιακοί και τα πόδια σε κάθε προπόνηση. Ασκήσεις όπως είναι το squat, τα deadlifts και οι πιέσεις πάνω από το κεφάλι γυμνάζουν πάνω από μια μυϊκή ομάδα. Αυτού του είδους οι ασκήσεις απαιτούν πολλή ενέργεια από τη μεριά σου και καίνε περισσότερες θερμίδες.

Οι ασκήσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα κάθε φορά βοηθούν στο να δουλεύεις κάθε φορά σε αδύναμες μυϊκές ομάδες.

Όλοι θα έχετε ακούσει την φράση “σήμερα έχω να κάνω πόδια”. Όταν κάποιος λέει κάτι τέτοιο εννοεί πως τη συγκεκριμένη μέρα θα επικεντρωθεί στο κάτω μέρος του σώματος. Η “μέρα ποδιών” όμως είναι μια μέρα από το σύνολο ημερών που το συγκεκριμένο άτομο θα κάνει προπονήσεις. Κάθε μια από τις υπόλοιπες μέρες θα επικεντρωθεί σε κάποια άλλη μυϊκή ομάδα. Έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει γυμνάσει όλο το σώμα.

Αν είσαι από αυτούς που θεωρούν ότι έχουν κάποια αδύναμη μυϊκή ομάδα ή θέλουν να γυμνάσουν περισσότερο ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος (πχ πόδια ή οπίσθια) μπορείς να ζητήσεις από τον γυμναστή σου να σου φτιάξει ένα πρόγραμμα ειδικό για να πετύχεις τον σκοπό σου.

Πού καταλήγουμε; Αν δεν έχεις πολύ χρόνο για να αφιερώνεις στις προπονήσεις σου ή είσαι αρχάριος τότε οι full-body προπονήσεις είναι ιδανικές για σένα. Αν, από την άλλη μεριά, είσαι πιο προχωρημένη και θέλεις να δυναμώσεις μεμωνομένα τις διαφορετικές μυϊκές ομάδες του σώματός σου τότε καλό είναι να προτιμήσεις να γυμνάζεις κάθε φορά άλλη μυϊκή ομάδα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News