Ναι μπορείς να χάσεις βάρος περπατώντας 30 λεπτά την ημέρα! Αλλά υπάρχει ένα “αλλά”!

By

Αν είσαι σε φάση που θέλεις να χάσεις βάρος αλλά δεν έχεις το χρόνο και την ενέργεια για μια πιο δύσκολη και έντονη προπόνηση, το περπάτημα είναι τέλειο για αρχή.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι περπατάς για μια ώρα την ημέρα. Θα χάσεις βάρος; Έρευνες έχουν δείξει ότι θα χάσεις αλλά αυτό εξαρτάται από κάποιους παράγοντες.

Η ένταση με την οποία περπατάς παίζει μεγάλο ρόλο στο κάψιμο θερμίδων λένε οι ειδικοί.

Αν, δηλαδή, περπατάς χαλαρά σαν να πηγαίνεις βόλτα τότε δεν θα χάσεις το βάρος που θέλεις.

Τι μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις την ενταση; Δοκίμασε να κάνεις πολύ γρήγορο περπάτημα για 30-60 δευτερόλεπτα και ένα πιο χαλαρό για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Επίσης μπορείς να κάνεις ένα περπάτημα με βαράκια στα πόδια ενώ ιδανικές είναι και οι ανηφόρες αλλά και οι λόφοι.

Επίσης σημαντικό κομμάτι είναι και η διατροφή σου. Δεν μπορείς να τρως ό,τι θέλεις μόλις ξεκινάς να γυμνάζεσαι. Για να χάσεις βάρος πρέπει να προσέχεις τις θερμίδες που καταναλώνεις. Σκέψου ότι το μισό κιλό ισοδυναμεί με 3500 θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως μέσα σε μια εβδομάδα για να χάσεις μισό κιλό θα πρέπει να φας 3500 θερμίδες λιγότερες. Και αυτός είναι ένας ασφαλής και υγιής στόχος σύμφωνα με τους ειδικούς. Επομένως πρέπει ή να κάψεις με την άσκηση 3500 θερμίδες ή να αφαιρέσεις από τη διατροφή σου 3500 θερμίδες ή να συνδυάσεις και τα δύο.

Φυσικά το τελευταίο είναι το καλύτερο και το πιο αποτελεσματικό. Ένας συνδυασμός άσκησης και διατροφής θα σου φέρει πιο γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
News & Trends Style

Πώς φοράνε το λευκό πουκάμισο οι Meghan Markle, Kate Middleton και Olivia Palermo και πού θα βρεις τα πιο ωραία πουκάμισα κάτω των 35 ευρώ!

Το λευκό πουκάμισο υπήρξε πάντα ένα αγαπημένο κομμάτι στην ντουλάπα μου. Το ίδιο φυσικά θα πείτε πολλές από εσάς...
Διαβάστε Περισσότερα