Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνεις γυμναστική!

By

Έχεις μπερδευτεί με το συγκεκριμένο θέμα και εγώ είμαι εδώ για να σε ξεμπερδέψω. Πότε είναι καλύτερα να γυμνάζεσαι; Πριν το πρωινό ή μετά από αυτό; Βρετανοί ερευνητές δίνουν την απάντηση και εγώ τη μεταφέρω σε εσένα.

Η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς είναι πριν φας το πρωινό σου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η άσκηση πριν από το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Δεν είναι μόνο ότι η εκγύμναση πριν από το πρωινό μειώνει το σωματικό βάρος, αλλά επιτρέπει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.  

kl_gymnastiki01

Η άσκηση που γίνεται το πρωί αναγκάζει το σώμα να στηριχτεί στην ενέργεια από το λίπος του σώματος και αυτό που ουσιαστικά θέλεις να χάσεις είναι… λίπος.

Πιο συγκεκριμένα η μελέτη των Βρετανών έγινε με τον εξής τρόπο:

Δέκα άντρες επισκέφθηκαν το εργαστήριο του Ινστιτούτου Καρδιαγγειακής Επιστήμης και Ιατρικής και έλαβαν πρωινό κάθε φορά. Κατά την πρώτη επίσκεψη, οι άντρες δεν έκαναν καμιά άσκηση, τη δεύτερη έκαναν μια βόλτα για μια ώρα πριν από το πρωινό και κατά την τρίτη επίσκεψη έκαναν την ίδια προσπάθεια, μετά το πρώτο γεύμα της ημέρας.

kl_gymnastiki02

Εκείνοι που έφαγαν πρωινό μετά την άσκηση χρησιμοποίησαν περισσότερο από το 33% του σωματικού τους λίπους για να ασκηθούν, σύμφωνα με τη μελέτη.

Επομένως αν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι πριν το πρωινό σου θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Αν δεν μπορείς, όμως, να κάνεις κάτι τέτοιο, μην απελπίζεσαι. Και πάλι θα έχεις θετικά αποτελέσματα απλά θα τα δεις λίγο πιο αργά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News