Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνεις γυμναστική!

By

Έχεις μπερδευτεί με το συγκεκριμένο θέμα και εγώ είμαι εδώ για να σε ξεμπερδέψω. Πότε είναι καλύτερα να γυμνάζεσαι; Πριν το πρωινό ή μετά από αυτό; Βρετανοί ερευνητές δίνουν την απάντηση και εγώ τη μεταφέρω σε εσένα.

Η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς είναι πριν φας το πρωινό σου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η άσκηση πριν από το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Δεν είναι μόνο ότι η εκγύμναση πριν από το πρωινό μειώνει το σωματικό βάρος, αλλά επιτρέπει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.  

kl_gymnastiki01

Η άσκηση που γίνεται το πρωί αναγκάζει το σώμα να στηριχτεί στην ενέργεια από το λίπος του σώματος και αυτό που ουσιαστικά θέλεις να χάσεις είναι… λίπος.

Πιο συγκεκριμένα η μελέτη των Βρετανών έγινε με τον εξής τρόπο:

Δέκα άντρες επισκέφθηκαν το εργαστήριο του Ινστιτούτου Καρδιαγγειακής Επιστήμης και Ιατρικής και έλαβαν πρωινό κάθε φορά. Κατά την πρώτη επίσκεψη, οι άντρες δεν έκαναν καμιά άσκηση, τη δεύτερη έκαναν μια βόλτα για μια ώρα πριν από το πρωινό και κατά την τρίτη επίσκεψη έκαναν την ίδια προσπάθεια, μετά το πρώτο γεύμα της ημέρας.

kl_gymnastiki02

Εκείνοι που έφαγαν πρωινό μετά την άσκηση χρησιμοποίησαν περισσότερο από το 33% του σωματικού τους λίπους για να ασκηθούν, σύμφωνα με τη μελέτη.

Επομένως αν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι πριν το πρωινό σου θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Αν δεν μπορείς, όμως, να κάνεις κάτι τέτοιο, μην απελπίζεσαι. Και πάλι θα έχεις θετικά αποτελέσματα απλά θα τα δεις λίγο πιο αργά.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Να τι πρέπει να κάνεις για να μην ξεθωριάσει γρήγορα το κόκκινο χρώμα από τα μαλλιά σου!

Όταν ήμουν κοκκινομάλλα (πριν από αρκετά χρόνια) είχα μονίμως πρόβλημα με το ξεθώριασμα των μαλλιών μου. Αυτό οφείλεται στο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
KeepUp Video Workouts

Γυμνάσου σαν την Gwyneth Paltrow που ξέρει τι πρέπει να κάνει για ένα τέλειο και υγιές σώμα!

Ομολογώ πως παλαιότερα δεν μου άρεσε καθόλου σαν γυναίκα. Όσο μεγαλώνει, όμως, (σήμερα είναι 47 χρονών) γίνεται όλο και...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Υγεία

Γίνε ο οδοντίατρος του εαυτού σου: Πώς να αφαιρέσεις μόνη σου την πέτρα από τα δόντια!

Ποιος χρειάζεται οδοντίατρο όταν μπορεί να βγάλει την πέτρα από τα δόντια του μόνος του; Αστειεύομαι! Εννοείται πως οι...
Διαβάστε Περισσότερα