Ανησυχείς για το σώμα σου μετά την εγκυμοσύνη; Αυτή είναι η συμβουλή που θα σε βοηθήσει!

By

Βλέπεις όλο και περισσότερες γυναίκες (στο Instagram ή και celebrities του εξωτερικού) να επιστρέφουν πριν προλάβουν να αλλάξουν 1-2 πάνες στο προ-εγκυμοσύνης σώμα τους και αισθάνεσαι ότι πιέζεσαι; Δες τι μπορείς να κάνεις για να χάσεις γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης και να επιστρέψεις στο αγαπημένο σου skinny τζιν. 

Ο personal trainer Nicola Addison σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές..

Κατά τη διάρκεια των 9 μηνών: Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη για να διατηρήσεις το σώμα σου σε ένα επίπεδο. Δεν χρειάζεται, όμως, να το παρακάνεις. Δεν είναι αυτή η εποχή κατάλληλη για να σπάσεις ρεκόρ ή να πιεστείς. Αν γυμναζόσουν πριν την εγκυμοσύνη κάνε το ίδιο και κατά τη διάρκεια. Το σημαντικό είναι να ακούς το σώμα σου και να γυμνάζεσαι μέχρι εκεί που σου επιτρέπει να το κάνεις.

kl_askisi

Η εγκυμοσύνη δεν αλλάζει το μεταβολισμό: Ο μεταβολισμός σου αλλάζει μέρα με τη μέρα. Η γυμναστική που κάνεις έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο μεταβολισμό σου από ότι η εγκυμοσύνη από μόνη της. Πάντως, το ότι πρέπει να τρως για δύο είναι μεγάλος μύθος. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Φαρμάκων πρέπει να τρως 340 θερμίδες παραπάνω στο δεύτερο τρίμηνο και 450 θερμίδες παραπάνω στο τρίτο τρίμηνο. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως μπορείς να φας μια σακούλα πατατάκια στην καθισιά σου.

kl_askisi01

Επιστροφή στη γυμναστική μετά τη γέννα: Το πότε θα επιστρέψεις εξαρτάται από το πώς θα γεννήσεις. Αν γεννήσεις φυσιολογικά μπορείς να επιστρέψεις σε 6 εβδομάδες ενώ αν γεννήσεις με καισαρική θα χρειαστεί να περάσουν 12 εβδομάδες. Μην αγχωθείς με τη γυμναστική. Μπορείς να ξεκινήσεις το περπάτημα ακόμα και μερικά εικοσιτετράωρα μετά τη γέννα (σε αρκετές περιπτώσεις).

Με τι γυμναστική να ξεκινήσεις: Περπάτημα, περπάτημα και πάλι περπάτημα. Περπάτα όσο περισσότερο μπορείς. Προσπάθησε να περπατάς τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Η μόνη άσκηση που δεν θα σύστηνε ο ειδικός να κάνεις είναι οι κοιλιακοί. Όσους και να κάνεις δεν πρόκειται να αλλάξει η κοιλιά σου. Χρειάζεται χρόνος για να επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News