Fitness Trend: Όλα τα μυστικά των μπαλαρίνων αποκαλύπτονται!

By

Ένας είναι ο τρόπος για να δημιουργήσεις ένα δυνατό, υγιές και γυμνασμένο κορμί. Να εναλλάσεις διάφορα είδη γυμναστικής και ασκήσεων έτσι ώστε να μην βαριούνται οι μύες σου και εσύ. Το νέο fitness trend που έχει κατακτήσει τον κόσμο του εξωτερικού (σε εμάς δεν έχει γίνει ακόμα πολύ γνωστό) λέγεται Barre και φυσικά μπορείς να το κάνεις και στο σπίτι σου.

Τι ακριβώς είναι το Barre

Εμπνευσμένο από τα λεπτά, μακριά και όμορφα σώματα των μπαλαρίνων, η συγκεκριμένη προπόνηση είναι μια εναλλακτική μορφή μπαλέτου. Κάνοντάς το θα μάθεις να κάνεις plié, demi-plié, tuck και point. Ουσιαστικά πρόκειται για την προπόνηση των χορευτών του μπαλέτου στην οποία συνδυάζονται κλασικές ασκήσεις μπαλέτου και pilates. Αυτό που είναι πολύ εντυπωσιακό είναι πως οι ασκήσεις του Barre θα προκαλέσουν τους μύες σου με τρόπους που η καθημερινότητά σου δεν το κάνει.

kl_barre04

Λίγη ιστορία: Παρόλο που το Ballet Barre είναι καινούργιο για εμάς, αυτού του είδους η άσκηση υπάρχει εδώ και 50 χρόνια. Δημιουργήθηκε από την Lotte Berk, μια Γερμανίδα χορεύτρια η οποία μετανάστευσε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή, μαζί με ένα φυσιοθεραπευτή, δημιούργησαν την Lotte Berk Method σαν έναν τρόπο για να διατηρούνται fit, να θεραπεύουν τους τραυματισμούς και να βγάζουν και κάτι. Το 1970 η μέθοδος άρχισε να διδάσκεται και στη Νέα Υόρκη και σιγά-σιγά έφτασε στην σημερινή της μορφή η οποία συνδυάζει στάσεις μπαλέτου, yoga, pilates και ασκήσεις με βάρη. Αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι πως το Body Barre δεν απαιτεί να έχεις εμπειρία στο χορό ενώ ένα μάθημα διαρκεί 45-55 λεπτά.

Για να πάρεις μια γεύση για τι μιλάμε, σου έχω 3 ασκησούλες τις οποίες μπορείς να δοκιμάσεις με τη βοήθεια μιας καρέκλας…

Wall Bridge

Δουλεύει: Μηριαίους

kl_barre02

Ξάπλωσε στο πάτωμα κοιτώντας έναν τοίχο και βάλε τα πόδια σου στον τοίχο με τα πέλματα να ακουμπάνε πάνω του. Τα χέρια σου είναι χαλαρά ακουμπισμένα δεξιά και αριστερά στο πάτωμα. Σιγά-σιγά σήκωνε την λεκάνη σου και κατέβαινε και πάλι κάτω. Βάλε χρονόμετρο και κάνε την ίδια άσκηση για ένα λεπτό. Έπειτα, κάνε το ίδιο με μικρές κινήσεις χωρίς να χαμηλώνεις πολύ τη λεκάνη σου για δύο λεπτά. Αν θέλεις να κάνεις την άσκηση λίγο πιο δύσκολη μπορείς απλά να έρθεις στις μύτες των ποδιών σου.

Knee Press

Δουλεύει: Μηριαίους

kl_barre03

Σε αυτή την άσκηση κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα με την από πάνω έχοντας αυτή τη φορά τον αστράγαλο του ενός ποδιού σου ακουμπησμένο στο γόνατο του άλλου. Ανεβοκατέβαινε σιγά-σιγά για ένα λεπτό και έπειτα έλα στις μύτες των ποδιών σου και επανέλαβε για άλλα δύο λεπτά.

Passe Press

Δουλεύει: Τετρακέφαλους

kl_barre01

Έχοντας το ένα σου χέρι πάνω σε κάτι (στην πλάτη μιας καρέκλας ή σε έναν πάγκο) για στήριξη, ξεκίνα με τα πόδια σου ενωμένα και τις μύτες τους να κοιτάνε προς τα έξω. Κάνε ένα βαθύ plie (κάθισμα) προσπαθώντας να έχεις τους μηρούς σου παράλληλους με το έδαφος. Έπειτα σήκω και ταυτόχρονα σήκωσε το εξωτερικό σου πόδι με την μύτη του να ακουμπάει το πλαϊνό μέρος του γονάτου σου. Κράτα το χέρι σου ψηλά σαν μπαλαρίνα (προσπάθησε να κρατήσεις τους ώμους σου χαμηλά). Κάθε φορά που θα βρίσκεσαι σε μια στάση θα μετράς μέχρι το 8 και μετά θα προχωράς στην επόμενη. Για να κάνεις λίγο πιο δύσκολη την άσκηση μπορείς απλά την ώρα που κάνεις το plie να είσαι ανασηκωμένη στις μύτες των ποδιών σου.

Πώς σου φαίνεται αυτό το νέο είδος γυμναστικής; Θα το δοκιμάσεις;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News