Μέσα ή Έξω; Πού είναι καλύτερα να γυμνάζεσαι;

By

Πολλοί είναι εκείνοι (ανάμεσά τους και πολλοί φίλοι μου) που προτιμούν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο (τα οποία έχουν εξαιρετικές τιμές τα τελευταία χρόνια) γιατί εκεί όλα είναι πιο εύκολα.

Το γυμναστήριο είναι το πιο εύκολο concept: Απλά πηγαίνεις, τα μηχανήματα είναι όλα εκεί και σε περιμένουν, γυμνάζεσαι, κάνεις το ντους σου και επιστρέφεις στο σπίτι σου. Ίσως, όμως, αυτό να είναι το πρόβλημα (λέω εγώ τώρα…). Είναι καλύτερα για το σώμα και την υγεία σου να γυμνάζεσαι μέσα (στο γυμναστήριο) ή έξω (στη φύση); Εξαρτάται από τόσους πολλούς παράγοντες αλλά αν με ρωτάς να απαντήσω με ένα “ναι” ή ένα “όχι”, τότε η απάντηση είναι “ναι”. Οι επιστήμονες λένε πως είναι πολύ καλύτερα να γυμναζόμαστε έξω και για άλλη μια φορά δικαιώνομαι.

kl_gymnastiki01

Όλα εξαρτώνται από τη γυμναστική που κάνεις. Αν μιλήσω, για παράδειγμα, για το τρέξιμο με το οποίο ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια αρκετά, μια νέα έρευνα έδειξε πως αυτός που τρέχει μια απόσταση στο διάδρομο θα κουραστεί πολύ λιγότερο από κάποιον που θα τρέξει την ίδια απόσταση στο ταρτάν. Επομένως σε λιγότερο χρόνο στο ύπαιθρο μπορείς να γυμναστείς περισσότερο. Το ίδιο ισχύει με την ποδηλασία.

Τι γίνεται, όμως, όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός; 

Όταν η θερμοκρασία είναι πολύ ζεστή σίγουρα το να γυμνάζεσαι μέσα στο γυμναστήριο είναι πιο ευχάριστο. Πού, όμως, θα κάψεις περισσότερες θερμίδες; Εννοείται έξω. Δες επίσης πώς μπορείς να γυμνάζεσαι έξω χωρίς να ρίχνεις στάλα ιδρώτα.

kl_gymnastiki02

Τέλος, όπως και να το κάνουμε το να γυμνάζεσαι έξω είναι πολύ πιο ευχάριστο γιατί έρχεσαι σε επαφή με τη φύση και δεν κλείνεσαι μέσα σε 4 τοίχους. Ό,τι και να λέμε, την προτιμώ και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα κακό γι’αυτήν.

Εσύ τι από τα δύο προτιμάς; 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News