Ποιος δεν έχει ακούσει την Voga;

By

Ένα ενεργητικό μείγμα μεταξύ yoga και χορού, η Voga είναι το πιο στιλάτο και διασκεδαστικό είδος yoga που μπορείς να φανταστείς!

Για να καταλάβει κανείς τι είναι η voga, θα πρέπει να φανταστεί λίγο τον χορό του Voguing, μια χορευτική μανία που είχε καταλάβει τους Νεοϋορκέζους την δεκαετία του ’80 και έγινε δημοφιλής αργότερα από το γνωστό τραγούδι της Madonna.

Juliet-Murrell

“Strike a pose”, λοιπόν, είναι το attitude αυτού του είδους άσκησης και εμπνεύστριά του η Juliet Murrell, μία πρώην art director του κινηματογράφου που θέλησε να συνδυάσει τις ασκήσεις συγχρονισμένης αναπνοής της yoga με τις εκφραστικές κινήσεις ενός μαθήματος χορού.

Τα θετικά στοιχεία: Πηγή έμπνευσης της Murell ήταν τα συχνά παράπονα ότι η κλασική yoga είναι βαρετή – και πράγματι η voga είναι άκρως διασκεδαστική, ειδικά αν σου αρέσουν οι φωσφοριζέ γκέτες, οι πόζες στον καθρέφτη και τα λεοπάρ κορμάκια. Πέραν της ψυχαγωγικής πλευράς όμως, οι χορευτικές κινήσεις μπορεί να κάνουν την μία ώρα να περνάει σαν 15 λεπτά, αλλά όσοι την έχουν δοκιμάσει ορκίζονται ότι μετά τα χέρια τους πονάνε λες και έχουν σηκώσει άπειρα βάρη.

Voga 01

Ακούγεται ωραίο, έχει και αρνητικά; Οι οπαδοί της παραδοσιακής yoga μπορεί να ενοχληθούν από την έλλειψη στάσεων έντονου stretching, που ίσως μετά από τόσο δυναμική άσκηση θα ήταν απαραίτητες. Επίσης η Voga δεν περιλαμβάνει την Savasana, το σημείο στο τέλος όπου ξαπλώνεις στο πάτωμα… δηλαδή το καλύτερο κομμάτι της yoga!

Τέλεια για σένα αν: θέλεις να ασκείσαι με ευχάριστο τρόπο, αν σου αρέσει η zumba και η μουσική των 80’s.

Καλύτερα να την αποφύγεις αν: μισείς τους hipsters ή αν είσαι μία φανατική yogi της κλασικής σχολής.

Σε κάθε περίπτωση, έχεις ακόμη χρόνο να το σκεφτείς, γιατί προς το παρόν η Voga προσφέρεται μόνο στο Λονδίνο και τη Νότια Αμερική.
Μέχρι τότε πάρε μια γεύση εδώ:

https://youtu.be/o95BA21FjxY

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News