Τένις: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το άθλημα που γυμνάζει ομοιόμορφα όλό το σώμα σου!

By

Μετά τη ρακετομάνια του καλοκαιριού πώς θα αντέξεις έναν ολόκληρο χρόνο μακριά από την ξύλινη ρακέτα σου;

Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν αποφασίσεις να αντικαταστήσεις την ξύλινη ρακέτα με επαγγελματική και να αρχίσεις το τένις.

Τι σου χαρίζει το τένις…

Έχεις παρατηρήσει πως οι αθλήτριες που παίζουν επαγγελματικά τένις έχουν τα πιο ωραία σώματα;  Aυτό οφείλεται στο ότι το τένις αναπτύσσει τις φυσικές σου ικανότητες, όπως είναι η δύναμη, η ταχύτητα, η ευλυγισία και η αντοχή ενώ παράλληλα αποκτάς σωστό νευρομυικό συντονισμό γυμνάζοντας κάθε μυ του σώματός σου. Χέρια, πόδια, κοιλιά, ώμοι, πλάτη είναι τα μέρη του σώματος που γυμνάζονται περισσότερο (δεν έμεινε και τίποτα απ’έξω) και μάλιστα ομοιόμορφα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν “φουσκώνεις” σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου (όπως, για παράδειγμα, οι αθλήτριες των γρήγορων αποστάσεων που “φουσκώνουν” στα πόδια).

kl_tennis01

Είναι μύθος ότι το τένις είναι ένα ακριβό άθλημα

Όλα είναι σχετικά στον αθλητισμό. Το πού θα κάνεις τένις παίζει μεγάλο ρόλο στο αν θα το χρυσοπληρώσεις ή όχι. Αγοράζοντας μια ρακέτα με 50 ευρώ (μπορείς να βρεις μια αρκετά καλή για να ξεκινήσεις σε αυτή την τιμή) είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις. Άλλωστε γήπεδα τένις υπάρχουν σε όλους τους δήμους όπου με μια μικρή ετήσια ή μηνιαία συνδρομή μπορείς να εξασκήσεις το άθλημά σου.

Γενικές Γνώσεις

Πάρε μια ελαφριά ρακέτα αν είσαι αρχάρια

Η ρακέτα που πρέπει να πάρεις πρέπει να ζυγίσει μέχρι 280 γραμμάρια. Μην νομίζεις πως με πιο βαριά ρακέτα θα γυμναστείς περισσότερο. Ξεκίνα με την ελαφρία και άφησε το χέρι σου να δυναμώσει προοδευτικά.

Μην παίζεις πολύ δυνατά

Αυτό που σε ενδιαφέρει τώρα στην αρχή είναι η σωστή τεχνική και όχι η δύναμη. Η δύναμη θα έρθει αργότερα όταν θα έχεις μάθει τα βασικά. Προσπάθησε να χτυπάς το μπαλάκι χαλαρά έτσι ώστε να τελειοποιείς σιγά-σιγά την τεχνική του χτυπήματός σου.

kl_tennis02

Πρόσεχε την κλίση της ρακέτας σου

Αν αναρωτιέσαι γιατί συνεχώς το μπαλάκι σου φεύγει πολύ ψηλά ή εκτός τερέν, είναι γιατί η ρακέτα σου δεν έχει τη σωστή κλίση την ώρα του χτυπήματος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσπαθείςνα μην ανοίγεις το “κεφάλι” της ρακέτας με τον καρπό σου. Καλό είναι να την κρατάς σχεδόν κάθετη με το έδαφος έτσι ώστε να μην σου φεύγει το μπαλάκι εδώ και εκεί.

Μην παίζεις σε όρθια τεντωμένη στάση

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να λυγίζεις τα πόδια σου περισσότερο όταν χρειάζεται. Μην ξεχνάς ότι ένα καλό χτύπημα ξεκινάει πάντα από τα πόδια. Αυτά θα δώσουν τη δύναμη που χρειάζεται το μπαλάκι για να φτάσει εκεί που πρέπει και με την ταχύτητα που πρέπει.

Μην ξεχνάς να έχεις νερό μαζί σου για να πίνεις στη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και μετά το τέλος του ενώ καλό είναι να έχεις πιει και 2-3 ποτήρια μια ώρα πριν την προπόνησή σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News