Θηλασμός και άσκηση: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

By

Μιας και υπάρχει έξαρση γεννήσεων αυτή την εποχή, είπα να σου πω μερικά πράγματα για την άσκηση και τη γυμναστική κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Καταρχάς αυτό που πρέπει να ξέρεις πως η γυμναστική μετά τον τοκετό είναι πολύ σημαντική για την σωματική αλλά και ψυχική υγεία της μαμάς. Ορμονικές και μυϊκές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τον τοκετό μπορεί να προκαλέσουν μυοσκελετικές παθήσεις, κοιλιακή ή και γενική μυϊκή αδυναμία και χαλάρωση των συνδέσμων.

Ακόμα και αν θηλάζεις η καθημερινή άσκηση είναι ασφαλής και απαραίτητη. Μπορείς να ακολουθήσεις ένα μέτριο πρόγραμμα άσκησης το οποίο θα σε βοηθήσει να έχεις καλή διάθεση και ψυχική ευεξία, να αποφύγεις την επιλόχεια κατάθλιψη, να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση και να μειώσεις το άγχος. Φυσικά θα σε βοηθήσει και με το βάρος σου.

kl_thilasmos01

Η άσκηση που θα κάνεις θα πρέπει να είναι ήπιας ή μέτριας έντασης για να μην επηρεαστεί και η τροφοδοσία του μητρικού γάλακτος. Πριν ξεκινήσεις, λοιπόν, κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής καλό θα είναι να ενημερώσεις το γιατρό σου.

Οι καλύτερες μορφές άσκησης για αυτή την περίοδο είναι το pilates, η yoga και το γρήγορο περπάτημα (powerwalking) με το καρότσι. Η διάρκεια της άσκησης δεν πρέπει να ξεπερνάει τη μια ώρα. Τέλος μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό και να φοράς σταθερό στηθόδεσμο κατάλληλο για την περίοδο του θηλασμού.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News