Τραμπολίνο: Όλα όσα μπορείς να γυμνάσεις με αυτό!

By

Το αγαπώ τόσο πολύ που όταν ήμουν λίγο πιο μικρή ήθελα να έχω ένα δωμάτιο στο οποίο θα υπήρχε μόνο ένα τραμπολίνο ενώ υπήρχαν και φορές που σκεφτόμουν πως θα μου άρεσε το κρεβάτι μου να ήταν ένα γιγάντιο τραμπολίνο όπου θα μπορούσα να χοροπηδάω με το που θα ξυπνούσα το πρωί.

Τα πράγματα, βέβαια, έχουν αλλάξει λίγο (έχω σοβαρευτεί αρκετά) και πλέον αρκούμαι στο να πηγαίνω για λίγο χοροπήδημα που και που στο Allou Fan Park.

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη του τραμπολίνου; Διάβασε να μαθαίνεις γιατί πρέπει να βάλεις αυτό το τόσο διασκεδαστικό “όργανο” στη ζωή σου.

Αερόβια άσκηση: Η άσκηση πάνω στο τραμπολίνο μπορεί να είναι πολύ έντονη. Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι διασκεδάζεις πάνω σε αυτό αλλά στην ουσία λαχανιάζεις πριν καν το πάρεις χαμπάρι. Και αυτό είναι το θετικό του. Με το που κατεβαίνεις μόνο καταλαβαίνεις πόσο κουράστηκες.

Squat: Στην ουσία αυτό που κάνεις πάνω στο τραμπολίνο είναι squat jumping πράγμα που σημαίνει πως γυμνάζεις το κάτω μέρος του σωματός σου πολύ.

kl_trampolino01

Επιβαρύνει λιγότερο το σώμα σου: Σε αντίθεση με το τρέξιμο που επιβαρύνει κατά πολύ το κάτω μέρος του σώματός σου, το τραμπολίνο επιβαρύνει μόλις κατά 20% το κάτω μέρος του σώματός σου αν το συγκρίνουμε με το τρέξιμο στο δρόμο. Με λίγα λόγια κάνει πολύ καλό στο σκελετό σου και δυναμώνει το σώμα σου χωρίς να του δημιουργεί προβλήματα.

Σε βοηθάει να συντονίζεσαι καλύτερα: Και όταν λέω να συντονίζεσαι εννοώ να συντονίζεις το σώμα σου. Είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις το σώμα σου να αντιδράσει με τον τρόπο που θέλεις ενώ είσαι στον αέρα. Χρειάζεται να έχεις καλή ισορροπία και να χοροπηδάς οργανωμένα.

Σου χαρίζει ισορροπία: Η ασταθής επιφάνεια του τραμπολίνου σε βοηθάει να σταθεροποιείς μύες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ενεργοποιούσες. Αυτό βοηθάει στο να γυμνάζεις όλο το σώμα καθώς χρειάζονται περισσότεροι από ένας μύες για να χοροπηδήσεις με χάρη.

Σε κάνει χαρούμενη: Γίνεται τρελή απελευθέρωση ενδορφινών την ώρα που πηδάς στο τραμπολίνο. Η αλήθεια είναι πως αισθάνεσαι υπέροχα χοροπηδώντας ακόμα και όταν το κάνεις χωρίς να προσπαθείς να γυμναστείς. Γιατί, λοιπόν, να μην βάλεις στη ζωή σου ένα είδος γυμναστικής που θα σου χαρίσει υπέροχο σώμα και θα σε κάνει να διασκεδάζεις ταυτόχρονα;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News