Οι 4 καλύτερες ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό για τέλειους ώμους!

By

Μερικοί μύες, όπως είναι τα πόδια είναι εύκολο να γυμναστούν χωρίς εξοπλισμό. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μόνο με το βάρος του σώματος.

Οι ασκήσεις για τους ώμους, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν χωρίς εξοπλισμό. Γι’αυτό είμαι εγώ εδώ, για να σου δώσω τις καλύτερες ασκήσεις για όμορφους και γυμνασμένους ώμους που μπορείς να κάνεις όπου κι αν βρίσκεσαι.

Λίγη ανατομία για αρχή: Ο μυς του ώμου έχει το μέγεθος του χεριού σου και τυλίγει ουσιαστικά τον ώμο σου. Πρόκειται για έναν μυ ο οποίος αποτελείται από 3 διαφορετικά μέρη.

Δες, λοιπόν, πώς μπορείς να γυμνάσεις αυτόν τον έναν μυ με 4 ασκήσεις.

Arm Circles Κάνε αυτή την άσκηση στην αρχή της προπόνησής σου καθώς θα βοηθήσει στο να αρχίσει να ζεσταίνεται ο μυς σου. Τέντωσε τα χέρια σου στο ύψος των ώμων και άρχισε να κάνεις κυκλικές κινήσεις. Κάνε 10 επαναλήψεις κάνοντας μικρές περιστροφές και έπειτα μεγάλωσε τις περιστροφές. Μετά από 10 επαναλήψεις μεγάλωσε και άλλο τις περιστροφές σου. Έπειτα επανέλαβε την άσκηση κάνοντας περιστροφές προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Prone Swimmers Ξάπλωσε μπρούμυτα στο πάτωμα. Σήκωσε και τα δυο σου χέρια πάνω από το κεφάλι σου. Έπειτα αργά-αργά σήκωσέ τα από το πάτωμα και πήγαινέ τα πίσω κάνοντας ένα ημικύκλιο μέχρι τα οπίσθιά σου. Φέρ’τα και πάλι μπροστά. Κάνε όσο πιο πολλές επαναλήψεις μπορείς.

Bench Dips Κάτσε στην άκρη μιας καρέκλας ή μιας πλουθρόνας και ακούμπα τις παλάμες σου στην άκρη της καρέκλας. Φέρε τα οπίσθιά σου μπροστά από την καρέκλα και κάνε ανεβοκατεβάσματα. Για να δυσκολέψεις την άσκηση τέντωσε τα πόδια σου ή βάλε τα πόδια σου σε μια άλλη καρέκλα μπροστά σου. Κάνε 15 επαναλήψεις.

Side plank Γνωρίζεις φαντάζομαι την κλασική σανίδα. Τώρα θα κάνεις πλαϊνή σανίδα. Γύρνα στο πλάι με το πλαινό μέρος του ποδιού σου και την παλάμη σου να ακουμπάνε στο πάτωμα. Μείνει εκεί για 1 λεπτό και έπειτα άλλαξε μεριά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News