Πόνοι στη πλάτη και στον αυχένα; Υπάρχει Λύση!

By

Η ρόδα της γιόγκα βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου της πλάτης και του αυχένα. Η Yoga Wheel είναι ένα υπέροχο στήριγμα για την ελαφριά κύλιση της, στην σπονδυλικής σας στήλης, μια διαδρομή από τους ώμους έως το ιερό οστό.

Χάρη στο πλάτος του, ο τροχός γιόγκα, πηγαίνει κατευθείαν ανάμεσα στις ωμοπλάτες σας, μια περιοχή που είναι αδύνατο να επιτευχθεί με άλλα μαξιλάρια μασάζ. Μόλις 10′ λεπτά την ημέρα, με ειδικές ασκήσεις για την πλάτη θα σας βοηθήσει, να ανακουφίσετε τους σφιχτούς ώμους, τον πόνο της πλάτης ή του αυχένα. Η τοποθέτηση της ρόδας στην πλάτη, σας προσφέρει ένα ευχάριστο τέντωμα σε όλο το πίσω μέρος της πλάτης και δημιουργεί χώρο, στο στήθος και τους κοιλιακούς μυς.

Τα οφέλη της ρόδας είναι η ευελιξία, η κινητικότητα,η δύναμη και σταθερότητα, ιδανική και για την ενίσχυση της πρακτικής σας

Όλοι γνωρίζουμε τα εκπληκτικά οφέλη της γιόγκα για το φυσικό σώμα. Όταν ενσωματώνουμε έναν τροχό γιόγκα στην πρακτική μας, μπορούμε να πάρουμε αυτά τα οφέλη σε μεγαλύτερο επίπεδο. Οι ρόδες γιόγκα συμβάλλουν στην εμβάθυνση της πρακτικής σας.

1.Navasana
Εδώ είναι μια διασκεδαστική παραλλαγή της Boat Pose ή Navasana χρησιμοποιώντας την ρόδα. Μια από τις πιο γνωστές θέσεις, navasana , εξασκεί τη δύναμη του πυρήνα και ξεμπλοκάρει το ενεργειακό κέντρο μανιπούρα. Κρατήστε για 3 αναπνοές.

2. Kapotasana
Με την ρόδα γιόγκα , καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατά σας κοντά και τους γοφούς σας στο πάτωμα, ανάμεσα στα πόδια σας, στη θέση Virasana (Hero Pose). Φέρτε τους γοφούς σας λίγα εκατοστά από το πάτωμα και στρέψτε τον τροχό, κάθισμά σας. Αφήστε πίσω τον τροχό σε μια θέση που είναι άνετη και αφήστε τη βαρύτητα να ανοίξει την πλάτη σας. Όταν αισθάνεστε έτοιμοι, φτάστε πάνω από το κεφάλι, λυγίστε τους αγκώνες σας και κρατήστε τον τροχό. Περάστε τα χέρια σας όσο πιο κοντά τα πόδια σας.

3. Sarvangasana
Αν έχετε τραυματισμό στον αυχένα ή τον ώμο, τοποθετήστε ένα ή περισσότερα μπλοκ κάτω από τους ώμους, ή Κουβέρτες, ώστε το πίσω μέρος του λαιμού να σηκωθεί μακριά από το δάπεδο.

4. Halasana
Ξαπλώστε στο πάτωμα με τον τροχό γιόγκα,χαμηλά στο 1ο έως 3ο οστό της σπονδυλικής στήλης, λυγίστε τα γόνατά σας και φέρετε τα πόδια σας στο πάτωμα. Σηκώστε τα πόδια σας προς τα πάνω και τοποθετήστε τον τροχό έτσι ώστε η πλάτη σας και η σπονδυλική στήλη σε ευθυτενή θέση. Ίσως χρειαστεί να ανεβείτε στα δάχτυλα των ποδιών σας για να τοποθετήσετε το σώμα σας σωστά στον τροχό. Μόλις ο τροχός είναι στη θέση του, συνεχίστε να τον κρατάτε κατά τη διάρκεια των επόμενων βημάτων.

Σηκώστε το ένα πόδι επάνω και στη συνέχεια το άλλο σε μια υποστηριζόμενη έκδοση του Shoulderstand που ενσωματώνει μια backbend. Ξεκουραστείτε στη στάση, κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στο διάστημα μεταξύ των φρυδιών σας. Μετά από ένα λεπτό ή δύο, σιγά-σιγά φέρτε τις κορυφές των ποδιών σας στο έδαφος πέρα ​​από το κεφάλι σας. Ξεκουραστείτε εδώ, στο Plow Pose, κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στο διάστημα μεταξύ των φρυδιών. Μετά από ένα λεπτό ή δύο, σηκώστε τα πόδια σας και επιστρέψτε στην αρχική θέση . Στη συνέχεια συνεχίστε, επεκτείνοντας τα πόδια σας έξω μπροστά σας. Προσπαθήστε να φέρετε τα πέλματα των ποδιών σας στο πάτωμα. Ξαπλώστε πίσω και αναπνεύστε. Μόλις αισθάνεστε άνετα στη θέση , μπορείτε να σηκώσετε τα χέρια πάνω από το κεφάλι, τις παλάμες μαζί και να αγγίξετε το έδαφος.

5. Balasana
Η στάση του παιδιού είναι μια κλασική, ξεκούραστη στάση που βοηθά να τεντώνει τους γοφούς, τους μηρούς και τη χαμηλή πλάτη με έναν ευγενή τρόπο.Όταν χρησιμοποιείται την ρόδα κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας, φτάνοντας τα χέρια σας προς τα πάνω στην ανυψωμένη επιφάνεια του τροχού, είναι , ένα ωραίο τέντωμα μέσα από τους ώμους και το στήθος.
Γονατίστε στο πάτωμα με τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας να ακουμπούν στο στρώματακι σας όπως και το κουντεπιέ σας. Τοποθετήστε τα χέρια σας στην κορυφή του τροχού. Εισπνεύστε, στη συνέχεια, καθώς εκπνέετε, στηρίξτε τον κορμό σας προς τα εμπρός, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας για να στρέψετε τον τροχό μακριά από το σώμα σας, επιμηκύνοντας τη σπονδυλική σας στήλη. Αφήστε το κεφάλι και το λαιμό σας να χαλαρώσουν, στοχεύοντας να ξεκουράσετε το στήθος και τους ώμους. Κρατήστε τουλάχιστον τρεις αναπνοές.

Στο Yoga Retreat στο μοναδικό Costa Navarino θα γίνουν δύο μαθήματα Yoga Wheel, από τα 6 συνολικά, στο 4ημερο της Καθαρά Δευτέρας (28 Φεβ.-2 Μαρτίου 2020). Μάθετε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ..

Από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Φωτεινή Mπήτρου

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News