Πώς μια γυμνάστρια δεν βγαίνει εκτός προγράμματος ακόμα κι όταν διανύει την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου!

By

Όταν βλέπεις μια διασκάλα γιόγκα να στέκεται χωρίς καμιά δυσκολία σε μια από τις πόζες της θεωρείς ότι δεν κάνει τίποτα άλλο όλη μέρα.

Η ζωή μιας δασκάλας γιόγκα (και γενικά ενός γυμναστή) δεν είναι μόνο πράσινα smoothies και αθλητικά ρούχα.

Η Alex Silver-Fagan είναι γυμνάστρια της Nike αλλά διδάσκει και γιόγκα αρκετές φορές την εβδομάδας. Επιπλέον λατρεύει να τρώω ένα μεγάλο μπολ ζυμαρικά που και που.

Όλα, όμως, είναι θέμα ισορροπίας και η Alex φροντίζει να συνδυάζει την άσκηση και το fitness με τη διασκέδαση.

Δες τι κάνει όλες εκείνες τις φορές που φαινομενικά είναι δύσκολο να γυμναστεί και κυρίως όταν ταξιδεύει.

Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή της η Alex προσπαθεί να ελέγχει το άγχος της. “Ακόμα κι αν προσέχεις πολύ τη διατροφή σου και γυμνάζεσαι αλλά το άγχος σου δεν φεύγει με τίποτα, δεν πρόκειται να πετύχεις τους στόχους σου”, λέει η ίδια. Όταν, λοιπόν, νιώθει ότι αγχώνεται σταματάει και κάνει μερικές ασκήσεις αναπνοής.

Το σημαντικό είναι να βάζεις κάποιον στόχο και να δουλεύεις συνεχώς για την επίτευξή του. Παρόλα αυτά είσαι άνθρωπος. Μερικές φορές θα θελήσεις ένα λαχταριστό πιάτο μακαρόνια με κιμά και ένα ποτήρι κρασί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. “Η ζωή περιλαμβάνει διακοπές και οι διακοπές περιλαμβάνουν φαγητό. Για μένα ένας υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει στιγμές που θα φας και την σπιτική πίτα της γιαγιάς καθώς και άλλα σπέσιαλ φαγητά μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σου”, λέει η Alex και έχει απόλυτο δίκιο.

Η Alex προσπαθεί να ακολουθεί τον κανόνα 80/20 σύμφωνα με τον οποίο τα γεύματά σου πρέπει να αποτελούνται κατά 80% από πρωτεϊνη και λαχανικά και κατά 20% από οτιδήποτε σε κάνει χαρούμενη. Έτσι, τηρώντας αυτόν τον κανόνα δεν νιώθει καθόλου ένοχη όταν θέλει να απολαύσει ένα γλυκό που και που. “Αν κάτι σε κάνει να νιώθεις ενοχές, δεν αξίζει τον κόπο”.

Όσο για τη γυμναστική της… μιας και είναι η δουλειά της λογικό είναι να γυμνάζεται πολύ συχνά. Πέρα από το ότι διδάσκει γιόγκα 4 φορές την εβδομάδα, η Alex περνάει πολύ χρόνο φτιάχνοντας προγράμματα γυμναστικής για τους πελάτες της. Έτσι, όταν θέλει να γυμναστεί η ίδια θέλει να το κάνει με τη βοήθεια κάποιου άλλου trainer. Μια τυπική της εβδομάδα περιλαμβάνει 3 προπονήσεις με μπάρα, 2 προπονήσεις με kettlebell και 1-2 φορές τρέξιμο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν κάνει ατασθαλίες και στο πρόγραμμα της γυμναστικής της. Ιδίως όταν ταξιδεύει είναι δύσκολο να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έτσι, ακόμα κι αν το ξενοδοχείο της δεν έχει γυμναστήριο φροντίζει να κινείται τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα είτε κάνοντας γιόγκα στο δωμάτιό της είτε περπατώντας για να πάει από ραντεβού σε ραντεβού.

Ποια είναι η συμβουλή της για τις ημέρες των γιορτών; “Γυμνάσου και όχι ως τιμωρία επειδή θα φας κάτι παραπάνω. Κάν’το γιατί θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα”.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News