Πώς να επιλέξεις τον σωστό Personal Trainer για εσένα!

By

Ψάχνεις να βρεις τον personal trainer που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις επιτέλους το σώμα που θες, αλλά δεν ξέρεις πώς να τον επιλέξεις; Εδώ είμαι εγώ για να σε βοηθήσω!

Πριν ξεκινήσω να σου απαριθμώ όλα τα στοιχεία που πρέπει να συγκεντρώσει ο εκλεκτός της μεταμόρφωσής σου και ο συμπορευτής της προσπάθειάς σου, θέλω να σου πω την δική μου μικρή προσωπική ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν όταν εντόπισα πως από μόνη μου δε θα κάνω δουλειά! Ήθελα τον θηριοδαμαστή μου, κάποιον που να μπορώ να εμφανιστώ με τα μαλλιά κότσο, ακόμη και με την κατάθλιψη στο μάτι και να μη με κοιτάξει περίεργα και να με ενεργοποιήσει!

Να με βάλει στον ίσιο δρόμο! Να είναι η σανίδα μου όταν λέω πως δεν αντέχω άλλο, να με βοηθήσει να δω την αλλαγή στον χρόνο που πρέπει και είναι εφικτή, και όχι στον πρώτο μήνα που θέλω εγώ. Που ακόμη και την προσωρινή μου απογοήτευση θα την έφερνε τούμπα και θα άναβα και πάλι τις μηχανές. Γιατί όποιος πιστεύει πως όλα είναι ρόδινα για όσους γυμνάζονται, ας γράψουν λάθος. Και τον βρήκα! Σήμερα όποιος μου επισημαίνει την αλλαγή στο σώμα μου, το πρώτο πράγμα που του λέω μετά το ευχαριστώ είναι το όνομα του Trainer μου.

Ο personal trainer δεν σε εκπαιδεύει μόνο πάνω στην σωστή διατροφή και άσκηση αλλά είναι η έμπνευση σου.  Σου δίνει κίνητρο και είναι ο μόνος που θα υποστηρίξει και θα αναγνωρίσει την προσπάθεια σου.

Θα σε ψάξει στα τηλέφωνα όταν εσύ θα έχεις βουλιάξει στον καναπέ, θα περάσει δεκάδες ώρες μαζί σου, θα σου δώσει ώθηση όταν εσύ δεν θα θέλεις να κάνεις βήμα παρακάτω, και για αυτό θέλω να είσαι πολύ προσεκτική όταν θα τον επιλέξεις.

Κάποιες φορές όσο καλή φήμη και αν έχει κάποιος μπορεί να μην ταιριάζουν οι ενέργειές σας. Σε συμβουλεύω να μην μπεις στη διαδικασία να κάνεις την αρχή αν όντως το νιώσεις ότι θα έχετε θέμα γιατί αντί να σου βγάλει τον καλύτερο εαυτό σου, θα φτάσεις σε σημείο να ακυρώνεις προπονήσεις, να βαριέσαι και τελικά να τα παρατάς…

Η εικόνα του να είναι αντιπροσωπευτική της ιδιότητας του

Δεν χρειάζεται να είναι μοντέλο αλλά πρέπει να βρίσκεται και να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Αν δεν έχει κίνητρο να παρακινήσει τον εαυτό του, πώς είναι δυνατόν να παρακινήσει εσένα; Οι καλύτεροι personal trainers ξεχωρίζουν για το πάθος για την δουλειά τους και η εμφάνιση τους είναι μέρος αυτού του πάθους.

Είναι επικοινωνιακός 

Ο personal trainer είναι αναμφισβήτητα ένα κοινωνικό επαγγελμα. Πολλοί personal trainers δεν είναι αρκετά κοινωνικοί-ευχάριστοι. Όσες γνώσεις και να εχει κάποιος, αν δεν είναι ευχάριστος, κοινωνικός, με χιούμορ και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με άλλους, απλά δεν κάνει για αυτήν την δουλειά. Ο personal trainer δεν χρειάζεται να είναι φίλος σου αλλά είναι σημαντικό να τον νιώθεις ως φίλο σου. Αυτός ο φίλος είναι μαζί σου για να κάνει τις προπονήσεις σας πιο ευχάριστες, όχι πιο δύσκολες.

Είναι αφοσιωμένος μόνο σε σένα

Όταν πληρώνεις για personal training 1 ώρας, ουσιαστικά πληρώνεις μια παροχή υπηρεσιών αφιερωμένη σε σένα απόλυτα σε αυτό το διάστημα. Κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν μιλάει στο τηλέφωνο, στέλνει μηνύματα ή μιλάει σε άλλους την ώρα που είστε μαζί. Αν δεν σε προσέχει όλη την ώρα, πώς θα σε διορθώσει όταν κάνεις λάθος;

Δεν προπονείται μαζί με σένα

Ο personal trainer δεν γυμνάζεται ΤΗΝ ΩΡΑ που κάνετε προπόνηση. Πώς μπορεί να γυμνάζεται και ταυτόχρονα να σε διορθώνει, να σε ενθαρύνει,να σε επιβραβεύει; Η μόνη «προπόνηση» που επιτρέπεται να κάνει είναι η συνοδεία του στο jogging μαζί σου και η επίδειξη των ασκήσεων.

Σχεδιάζει το πρόγραμμα σου βάσει μετρήσεων και αξιολόγησης

Για να έχει επιτυχία η συνταγή του personal training πρέπει να βάλουμε τα σωστά συστατικά. Και τα συστατικά αυτά τα βρίσκουμε μόνο από την διαδικασία των μετρήσεων και της αξιολόγισης. Χωρίς αυτά κάνενα πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής δεν μπορεί να είναι εύκολα εφαρμόσιμο γιατί δεν θα είναι κομμένο και ραμμένο πάνω στις ανάγκες σου , τα θέλω και τα μπορώ σου. Ενας personal trainer που δεν αφιερώνει χρόνο για αυτές τις μετρήσεις, ουσιαστικά κάνει τυχαίες προπονήσεις. Και τυχαίες προπονήσεις φέρνουν τυχαία (ή καθόλου) αποτελέσματα.

Είναι τυπικός με τον χρόνο

Ένας σωστός επαγγελματίας δεν ακυρώνει ποτέ μια προπόνηση. Ούτε αλλάζει συνεχώς μέρες και ώρες. Είναι πάντοτε τυπικός. Έχει φτάσει στον τόπο της προπόνησης 5′-10′ πριν από σένα. Έχει προλάβει να οργανωθεί και είναι έτοιμος να ξεκινήσετε μόλις φτάσεις και εσύ. Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Πιθανόν για αυτό τον λόγο κάνεις ή θέλεις να κάνεις personal training. Αν δεν σέβεται τον χρόνο σου, είναι δείγμα ότι δεν είναι σοβαρός επαγγελματίας.

Σε ακούει

Μην υποτιμάς την σημασία του να έχεις έναν personal trainer ο οποίος να σε ακούει βαθειά. Οι περισσότεροι personal trainers αρέσκονται στο να μιλάνε αλλά δυσκολεύονται να ακούνε. Και το αποτέλεσμα είναι οι πελάτες τους να κάνουν ασκήσεις που δεν τους αρέσουν ή ακόμα χειρότερα, ασκήσεις που τους τραυματίζουν. Η προπόνηση είναι δική σου και ΠΡΕΠΕΙ να την απολαμβάνεις. Αν ο personal trainer σου δεν το σέβεται αυτό, τότε γιατί τον πληρώνεις;

Σε βοηθάει να βελτιώνεσαι και να βλέπεις αποτελέσματα

Αν υπάρχει μικρή ή και καθόλου βελτίωση, τότε μάλλον έχεις βρει έναν ακατάλληλο personal trainer. Ο personal trainer είναι αυτός που θα σε διαβεβαιώσει ότι θα δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς στο χρονικό πλαίσιο που έχετε ορίσει. Αν δεν συμβεί αυτό τότε συμβαίνουν δύο πράγματα: Είτε δεν σε καθοδηγεί σωστά, είτε δεν σε παρακινεί αρκετά. Και στις δύο περιπτώσεις είναι αυτός που ευθύνεται. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, όταν εσύ ο ίδιος δεν προσπαθείς αρκετα, αλλά σε γενικές γραμμές όταν δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και δεν βλέπεις αποτελέσματα, φταίει ο γυμναστής σου.

Έχει πάθος για την δουλειά του

Το πάθος είναι απαραίτητο για κάθε δουλειά, πόσο μάλλον για την δουλειά του personal trainer. Το πάθος μπορείς να το αντιληφθείς πολύ εύκολα. Ενας γυμναστής που έχει πάθος για αυτό που κάνει προσέχει όχι μόνο την εμφάνιση του(που είπαμε προηγουμένως) ,αλλά φροντίζει για την συνεχή εξέλιξη του. Μιλάει συνεχώς για την γυμναστική, ψάχνει νέες μεθόδους άσκησης, φροντίζει να ανανεώνει το ασκησιολόγιο του, μαθαίνει καινούργια πράγματα. Έχει ειλικρινές ενδιαφέρον για την βελτίωση των πελατών του. Χαίρεται με την χαρά τους και προβληματίζεται όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Έχει υπομονή και μεθοδολογία στην διδασκαλία του

Θα χρειαστεί να μάθεις δεκάδες ασκήσεις. Άλλες εύκολες και άλλες δύσκολες. Ο κατάλληλος personal trainer είναι αυτός που θα σε βοηθήσει μεθοδικά και υπομονετικά να μάθεις να εκτελείς όλες τις ασκήσεις ΤΕΛΕΙΑ. Θα σε διορθώσει χωρίς να σε απογοητεύσει. Θα σε πάει από το εύκολο στο δύσκολο και από το απλό στο σύνθετο.

Extra tip: Προσπάθησε να βρεις εναν personal trainer που έχεις κάποια σύσταση για αυτόν. Αν έχεις δει την δουλειά του σε κάποιον φίλο σου, κτλ μπορείς να έχεις μια μια ασφαλή κρίση. Επίσης ένας επαγγελματίας personal trainer έχει δεκάδες συστάσεις πελατών του οι οποίοι είναι στην διάθεση σου εφόσον του το ζητήσεις. Μάθε το βογραφικό του. Τι έχει σπουδάσει. Που έχει δουλέψει. Μάθε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς για αυτόν. Σκέψου ότι έχεις μια επιχείρηση και θέλεις να προσλάβεις τον καλύτερο!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News