Θέλεις να καταφέρεις να κάνεις σπαγγάτο; Οι 9 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις!

By

Έχεις δει τις μπαλαρίνες και τις έχεις θαυμάσει για την ευλυγισία τους! Πόσο θα ήθελες και εσύ να μπορείς να κάνεις ένα ρημαδοσπαγγάτο ε;

Ποτέ δεν είναι αργά. Έχω μάθει στη ζωή μου να πιστεύω στο απίστευτο και σε αυτό που μου λένε οι άλλοι ότι είναι αδύνατο να συμβεί. Όλα μπορούν να συμβούν και ο άνθρωπος είναι ένα παντοδύναμο ον που συνήθως μόνο του περιορίζει τον εαυτό του.

Όσο χρονών κι αν είσαι, όσο αγύμναστη κι αν είσαι με τις παρακάτω ασκήσεις, υπομονή και επιμονή θα καταφέρεις και εσύ να κάνεις σπαγγάτο.

Stretch χαλάρωσης Ξεκίνα με τα πόδια σου ελαφρώς ανοιχτά. Άφησε τον κορμό σου να πέσει ελεύθερος στο έδαφος και ένωσε τα χέρια σου πίσω από την πλάτη σου. Σήκωσέ τα κι αυτά όσο πιο ψηλά μπορείς. Μείνε σε αυτήν την στάση για 5 αναπνοές και επέστρεψε στην αρχική σου θέση.

Κεφάλι στο γόνατο Κάτσε στο έδαφος με το ένα σου πόδι στην ευθεία και το άλλο λυγισμένο. Προσπάθησε με τα χέρια σου να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στο τεντωμένο σου πόδι. Στην αρχή ίσως να μη μπορείς να ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο γόνατό σου αλλά κάποια στιγμή με τις πολλές επαναλήψεις θα τα καταφέρεις. Μείνε εκεί για 5 αναπνοές και έπειτα κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι.

Πόδια ανοιχτά Άνοιξε και τα δυο σου πόδια δεξιά και αριστερά και φέρε τον κορμό σου προς το κέντρο. Κατέβα όσο περισσότερο μπορείς. Μείνε εκεί για 5 αναπνοές.

Με τη βοήθεια του τοίχου Ακούμπα το ένα σου γόνατο όσο πιο κοντά στον τοίχο μπορείς και ακούμπα το πέλμα σου στον τοίχο. Το μπροστινό σου πόδι φέρ’το σε προβολή. Μείνε εκεί για 5 αναπνοές και έπειτα κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι.

Κάνε τη σαύρα Κάνε μια προβολή με το ένα σου πόδι και το πίσω ίσιωσέ το όσο περισσότερο γίνεται. Μείνε εκεί για 5 αναπνοές. Έπειτα άλλαξε πόδι.

Πλάγια σανίδα Κάνε μια πλάγια σανίδα και πιάσε με το χέρι που βρίσκεται από πάνω το πόδι που βρίσκεται από πάνω. Θέλουμε και τα δύο να είναι τεντωμένα πράγμα που μπορεί να μην μπορείς να καταφέρεις αμέσως. Δεν πειράζει. Επιμονή!! Μείνε εκεί για 5 αναπνοές και άλλαξε μεριά.

Όρθιο σπαγγάτο Το όρθιο σπαγγάτο είναι πιο εύκολο από αυτό του εδάφους. Απλά σήκωσε το ένα σου πόδι ψηλά σε ευθεία και κατέβασε τον κορμό σου όσο πιο χαμηλά γίνεται. Έχε και το άλλο πόδι τεντωμένο. Μείνε για 5 αναπνοές. Έπειτα άλλαξε πόδι.

Με το ένα πόδι Σήκωσε το ένα σου πόδι ενώ είσαι σε όρθια στάση και πιάσ’το τεντωμένο με το αντίστοιχο χέρι. Μείνε εκεί για 5 αναπνοές και έπειτα άλλαξε πόδι.

Υποβοηθούμενο σπαγγάτο Με τη βοήθεια ενός κύβου άνοιξε τα πόδια σου σε σπαγγάτο και μείνε για 5 αναπνοές. Κάποια στιγμή θα καταφέρεις να ακουμπάς στο έδαφος χωρίς τη βοήθεια του κύβου. Έπειτα άλλαξε πόδι.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News