Τι ζώδιο είσαι να σου πω ποιο workout σου ταιριάζει!

By

Σίγουρα κάποιες μέρες την εβδομάδα προπόνηση από το “καθόλου” προπόνηση, είναι κάτι.  Αλλά εάν θα μπορούσατε να μεγιστοποιήσετε την απόδοσή σας με κάποιο τρόπο, θα είχατε το κάνει, έτσι; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σώματός σας με βάση το ζώδιο σας.

Ακούγεται παράξενο, αλλά μείνε μαζί μας. Ορισμένα ζώδια πιστεύεται ότι απολαμβάνουν ασκήσεις χαμηλής έντασης, ενώ άλλα προτιμούν προπόνηση υψηλής έντασης με γρήγορο ρυθμό. Και ενώ κάποια ζώδια μπορούν εύκολα να εξασκούνται σόλο, άλλα ίσως χρειάζονται κάποιο εξωτερικό κίνητρο, με τη μορφή αθλητικού πρωταθλήματος ή τάξης.

Έτσι, πριν από το επόμενο workout, σκέψου να δοκιμάσεις μια νέα προπόνηση που ευθυγραμμίζεται με τον αστρολογικό σου χάρτη. 

Κριός

Ο Κριός απαιτεί έντονη σωματική δραστηριότητα. Ο φλογερός πλανήτης Άρης είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του οπότε τείνει να έχει περισσότερη ενέργεια για άσκηση. Ένα καλό παράδειγμα;  Το Crossfit λειτουργεί καλά, όπως και κάθε ρουτίνα άσκησης που προωθεί τον ανταγωνισμό.

Ταύρος

Κυριαρχείται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη της ομορφιάς και της χάριτος. Οι Ταύροι τείνουν να προτιμούν ασκήσεις που χτίζουν δύναμη με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, μια καλή προπόνηση θα μπορούσε να είναι το Pilates. Επίσης απολαμβάνουν τη μοναξιά τους, οπότε μπορεί να δοκιμάσουν το βάδην στη φύση για να ωφεληθούν σε μυαλό και σώμα. 

Δίδυμος

Πάντα εν κινήσει, οι Δίδυμοι χρειάζονται προπονήσεις ρουτίνες. Παιδιά του αέρα θα έβρισκαν σίγουρα ενδιαφέρον σε ένα μάθημα aerial yoga ή ακόμα και τραμπολίνο.  Επίσης, όλες οι προπονήσεις cardio θα ήταν από τις αγαπημένες τους!

Καρκίνος

Με κυρίαρχη τη Σελήνη οι Καρκίνοι δεν είναι και οι πιο τακτικοί του γυμναστηρίου και αυτό γιατί εξαρτώνται από τις διαθέσεις τους. Με τα φεγγάρια του που λέμε! Μια προπόνηση με επίκεντρο τους κοιλιακούς αλλά και η γιόγκα είναι κάτι που θα τους κρατήσει το ενδιαφέρον.

Λέων

Ως ζώδιο της φωτιάς, ο Λέων χρειάζεται τακτική άσκηση. Είναι σημαντικό για τον Λέων να φαίνεται ωραίος και να αισθάνεται καλά, ψυχικά και συναισθηματικά. Δεδομένου ότι ο Λέων δεν επιθυμεί να ζήσει μια καθιστική ζωή, θα πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις δυναμικού workout και body scalpture. 

Παρθένος

Καλά νέα για τους Παρθένους: αντοχή και πειθαρχία τους! Έχουν δύναμη και μπορούν να χτίσουν πυκνούς μύες αν και τις περισσότερες φορές μοιάζουν απλά αδύνατοι. Jogging, σχοινάκι, κωπηλασία είναι μερικά workouts που τους ταιριάζουν.

Ζυγός

Δεν αγαπάνε και πολύ την γυμναστική αλλά δεν μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτή. Σίγουρα δεν θέλουν ιδιαίτερη ένταση και πίεση για αυτό τα μαθήματα hatha yoga αλλά και barre tarre, είναι ιδανικά για τους Ζυγούς.

Σκορπιός

Τα πάντα όλα! Tabata, θαλάσσια sports, ΗΙΙΤ, box είναι μερικά από το workouts που κάνει ένα Σκορπιό να εξωτερικεύσει την έντασή του. Λειτουργούν ενστικτωδώς και παθιάζονται με τα πάντα.

Τοξότης

Όπως και τα υπόλοιπα ζώδια της φωτιάς ο Τοξότης θέλει να εκτονώνει την ενέργειά του. Τον διακρίνει το στοιχείο της περιπέτειας και θα του ταίριαζε η αναρρίχηση, το mountain bike αλλά και η πεζοπορία.

Αιγόκερως

Σταθεροί, επιβλητικοί, ανταγωνιστικοί. Αθλήματα όπως το τένις και το βόλεϊ θα γίνουν από τα αγαπημένα τους. Είναι αποφασιστικοί και αγαπούν την πίεση.

Υδροχόος

Τους αρέσουν οι εναέριες δραστηριότητες όπως και στους Διδύμους! Μένουν πιστοί με ότι καταπιαστούν και τους αρέσει να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Workouts ευλυγισίας επίσης θα τους εξάψει το ενδιαφέρον.

Ιχθύες

Είναι εξαιρετικοί κολυμβητές και τους αρέσουν πάρα πολύ και τα αερόβια workouts! Επίσης επειδή είναι παιχνιδιάρικο ζώδιο η Acro Yoga θα ήταν σίγουρα μέσα στα ενδιαφέροντά τους.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News