Τρεις λόγοι για να ξεκινήσεις πρωινή γυμναστική

By

Σίγουρα η πρωινή γυμναστική απαιτεί να ξυπνήσεις πιο νωρίς από το συνηθισμένο αλλά σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρωινή γυμναστική έχει τεράστια οφέλη για τον οργανισμό και αυτό έχει αποτυπωθεί και σε σχετικές έρευνες.

Ας δούμε, όμως, παρέα τους τρεις λόγους που αξίζει να ξεκινήσεις πρωινή γυμναστική

Αδυνατίζει

Αν έχεις ξεκινήσει γυμναστική σε μια προσπάθεια να χάσεις τα περιττά κιλά, τότε είναι καλύτερα να προπονείσαι τις πρωϊνές ώρες και κατά προτίμηση με άδειο στομάχι. Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Northumbria University στη Βρετανία, όσοι αθλούνται πριν φάνε πρωινό καίνε περισσότερο σωματικό λίπος μέχρι και κατά 20%, συγκριτικά με εκείνους που προπονούνται άλλες ώρες της ημέρας. Ωστόσο, η πλειονότητα των ειδικών συστήνει να μην κάνουμε γυμναστική εντελώς νηστικοί, αλλά να έχουμε καταναλώσει κάτι ελαφρύ (π.χ. μια μπάρα δημητριακών, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης) μισή με μία ώρα πριν.

Ανοίγει το μυαλό

Αν η εργασία σου είναι πνευματική, τότε έχεις έναν επιπλέον λόγο να κάνεις γυμναστική το πρωί. Είναι γνωστό ότι η άσκηση δεν προσφέρει οφέλη μόνο στο σώμα, αλλά και στον εγκέφαλο. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Leiden στην Ολλανδία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ήπια και τακτική γυμναστική ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες (μάθηση, μνήμη, αντίληψη, προσοχή, σκέψη). Πιθανολογείται ότι αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: στο γεγονός ότι η άσκηση αλλάζει τη δομή του εγκεφάλου, διεγείροντας την παραγωγή νέων νευρικών κυττάρων και αιμοφόρων αγγείων, καθώς επίσης και στην αυξημένη παραγωγή χημικών ουσιών, οι οποίες ευνοούν την επιδιόρθωση των εγκεφαλικών κυττάρων. Για μεγαλύτερη εγρήγορση και διαύγεια, λοιπόν, είναι προτιμότερο να κάνουμε γυμναστική το πρωί, πριν από τη δουλειά και όχι μετά.

Χαρίζει ευεξία

Ξύπνησε κακόκεφη χωρίς λόγο; Νιώθεις να έχουν αδειάσει οι… μπαταρίες σου; Βρες το κέφι σου και νιώσε άμεσα πιο αναζωογονημένη κάνοντας γυμναστική. Έρευνες δείχνουν ότι η πρωινή άσκηση προάγει την έκκριση ενδορφινών, ορμόνες που γεννούν το αίσθημα της ευεξίας και της ευδαιμονίας και εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, η οποία προκαλεί νευρικότητα και στρες, χαρίζοντας ενέργεια που διαρκεί όλη την ημέρα.

You may also like

Hot News