2018 rules: Πως άλλαξα τη ζωή μου – Τα 7+1 βήματα μου, που θέλω μοιραστώ μαζί σου

By

Τίποτα δεν μένει σταθερό. Όλα αλλάζουν. Όλα μπορούν να αλλάξουν. Όλα μπορείς να τα αλλάξεις. Θέλεις πραγματικά; Μπορείς. Τα τελευταία χρόνια ξυπνώ το πρωί και θαυμάζω την ζωή μου. Βεβαίως και έχω προβλήματα, αγωνίες, δυσκολίες, όπως όλοι μας.

Μεγαλώνοντας, ωριμάζοντας, πιο συνειδητοποιημένη, τα έβαλα κάτω και ο παρονομαστής έγραψε: “Είμαι χαρούμενη που έκανα αυτό που έπρεπε, που αγωνίστηκα μέσα από τις δύσκολες στιγμές, που περπάτησα τους φόβους μου, μέτρησα τις δυνάμεις μου, με κοίταξα στα μάτια  και ευθυγράμμισα την ζωή μου με τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένη. Και συνεχίζω…”.

Τι έκανα πρακτικά; Σε βάθος χρόνων βέβαια με πολύ σκληρή δουλειά με τον εαυτό μου. Από μόνη μου. Κάπως έτσι τα συνόψισα και τα μοιράζομαι μαζί σου.

• Πέτα τα λάθος και τα περιττά

Είναι αυτά που δεν προσθέτουν στην ζωή σου. Είναι βαρίδια. Υπάρχουν φορές που για να προχωρήσεις μπροστά, πρέπει να αφήσεις πράγματα, μόνο έτσι θα ανακαλύψεις νέους δρόμους. Θέλει θάρρος. Άκουσε το μέσα σου. Κράτα τις αξίες σου. Μη φοβάσαι τις αλλαγές.

“Οι σπόροι της ευτυχίας συνήθως βρίσκονται στις αποτυχίες του παρελθόντος. Οι καλύτερες σου ιστορίες έρχονται από την υπέρβαση των μεγαλύτερων αγώνων σου. Οι έπαινοι γεννιούνται από τους πόνους”.

Keepup walking

• Μη σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Έχεις σκεφτεί ότι τις περισσότερες φορές σαμποτάρουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας, πιστεύοντας ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Τα όνειρα σου μπορεί να μην είναι και τόσο μακρυά από πραγματικότητα, από την επιτυχία. Αποφασιστικότητα! Τα πάντα είναι δυνατά. Απλά πίστεψε το.

• Work work work

Αρχικά να θυμόμαστε πάντα ότι τα δύσκολα δεν κρατούν για πάντα. Τα περισσότερα εμπόδια εξαφανίζονται όταν κάνουμε το μυαλό μας να βαδίσει μέσα από αυτά. Επίσης, ωραία τα όνειρα δεν λέω… Αλλά για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζεται: σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα, προσήλωση στον στόχο σου. Ξέρεις… αυτή η γλυκιά δυνατή δέσμευση με τους στόχους σου, που σε κάνει και ξυπνάς κάθε πρωί με χαμόγελο και δύναμη να τα καταφέρεις.

• Σήκωσε ανάστημα! Προστατέψου

Αν κάνεις πάντα πίσω για να διατηρείς καλό κλίμα και ειρήνη, το στομάχι σου σύντομα θα γίνει τούμπανο από θυμό και αυτό-απέχθεια. Πες αυτό που πρέπει να πεις, κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις και μην αφήνεις κανέναν”καταπληκτικό τύπο/τύπισσα”είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο να σε στήνει στη”γωνία”. Δεν μπορείς να αναγκάσει κανέναν να σου δείξει σεβασμό, σίγουρα όμως μπορείς να αρνηθείς να μην σε σέβονται.

• Το χθες έφυγε… άστο να φύγει

Ως προς το θέμα”σχέσεις”: Απλά λιτά απέριττα, επειδή σου λείπει κάποιος, δεν σημαίνει ότι τον χρειάζεσαι πίσω στην ζωή σου. Κάποιες φορές, το να σου λείπουν κάποιοι είναι απλά ένα υγιές κομμάτι του να κινείσαι μπροστά.

Πήγαινε παρακάτω. Γενικά:

Σοφός φίλος μου (πολύ πετυχημένος, καλλιεργημένος, δυνατός κοινωνικά και οικονομικά, δεν ζει πια) μου έλεγε χαρακτηριστικά: “Μην σκοντάφτεις σε κάτι που είναι πίσω σου.” Ονειρέψου. Πάλεψε. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να κολυμπήσει στο σήμερα, το αύριο, σ´αυτό που επιλέγεις, σ αυτό που ξέρεις ότι μπορείς να γίνεις. Χωρίς τις σκιές του χθες. Μάθε από αυτές και ξέχασε.

• Και όμως έχω όλα αυτά!

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχεις μια νοοτροπία του θύματος. Δεν θα πω το τετριμμένο: κοίταξε γύρω σου πόσο πρόβλημα, πόνος, δυστυχία υπάρχει, για να νιώθεις καλύτερα. Δεν με αντιπροσωπεύει αυτή η προσέγγιση. Απλά θα σου το πω όπως το νιώθω: Δεν είναι οι χαρούμενοι άνθρωποι αυτοί που είναι ευγνώμονες, είναι οι ευγνώμονες άνθρωποι αυτοί που είναι χαρούμενοι.

• Love love love

Μόνο στις “μεγάλες ησυχίες” κοιτάμε κατάματα τις αδυναμίες μας, την δύναμη μας, τις αποτυχίες και τους θριάμβους μας, την ηθική μας και αγαπάμε τον εαυτό μας παρ’ όλα αυτά και εξαιτίας αυτών που είμαστε. Έτσι, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πραγματικά και την δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης.

…πιασε μια καρδούλα ❤️ you know it❗️all you need is LOVE#reallove #realmoments #christmas #happy #life #passion #positivevibes #keepup #keepupgr @keepupgr

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laspa Katerina (@cat_laspa) στις

With love: Enjoy the moment

Τόσο απασχολημένοι πολλές  φορές που δεν απολαμβάνουμε το που βρισκόμαστε τώρα.

  • Θέλω να ζω συνειδητά τη στιγμή.
  • Θέλω να απολαμβάνω την ζωή που ξεδιπλώνεται μπροστά μου.
  • Θέλει ταλέντο, μαγκιά και αποφασιστικότητα τελικά να ΖΕΙΣ τη ΖΩΗ.

*2018 believe in your story #behealthy #bestrong #behappy

Tweet me: Katerina Laspa

Follow me on Instagram: cat_laspa

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News