7+2 “κλειδιά” που μπορούν να “ξεκλειδώσουν” την διάθεσή μας στην καθημερινότητα μας!

By

Hello! Πώς παν τα κέφια; Εντάξει, όλοι μας περνάμε διαστήματα που δεν είμαστε στα hi μας. Κάποιες φορές μάλιστα χωρίς να συντρέχει/συντρέχουν και σοβαροί λόγοι. Απλά “κάθεται” η βάρκα… (Χαχαχα)

Όμως, όπως υποστηρίζουν και διάφορες πρόσφατες έγκυρες μελέτες, σίγουρα νομίζω υπάρχουν κάποια μικρά “κλειδιά” που μπορούμε να έχουμε κατά νου στην καθημερινότητα μας, ώστε να “ξεκλειδώσουμε” την διάθεσή μας!

Θέλεις να δοκιμάσουμε κάποια;!

laspa kat

Take action! Work out!!!

Κράτησε μακρυά σου την κατάθλιψη κάνοντας οποιαδήποτε μορφής άσκηση!

Μελέτη του University College του Λονδίνου μας έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασκούνται 3 φορές την εβδομάδα, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν κατάθλιψη.

Take your time…! Enjoy

Τι σου δίνει χαρά;! Κάτι που πραγματικά απολαμβάνεις και κάνει το κεφάλι σου να”φεύγει”;! Αν δεν το έχεις βρει ακόμη, αναζήτησε το και βρες τον χρόνο να το κάνεις. Θα σε αποφορτίζει, θα κρατά μακρυά το άγχος και την… κατάθλιψη.

Better sleep

Λογικό δεν είναι ότι αν δεν κοιμάσαι καλά και αρκετά, να νοιώθεις συνέχεια νυσταγμένη, κουρασμένη, σαν να έχεις σκάψει δυο χωράφια και συνεπώς και κακοδιάθετη;! Ισορρόπησε υποχρεώσεις και στρώσε τον ύπνο σου. Κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου.

Stop take photos all the time!

Αν έχεις αντιληφθεί ότι κοντεύεις να χαρακτηριστείς από φιλους και γνωστούς “Κινέζος τουρίστας”, Stop it! Σαφώς και είναι πολύ ωραίο να απαθανατίζουμε στιγμές που μετά από καιρο μπορούμε να βλέπουμε και να θυμόμαστε εμπειρίες και εικόνες, αλλά μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο, σχεδόν πάντα δεν ζούμε πραγματικά τις στιγμές ή τις απολαμβάνουμε πολύ λιγότερο, καθώς έχουμε μόνιμα τον νου μας στην απαθανάτισή τους και όχι στην ουσία τους.

Disconnect!

Τρελοί ρυθμοί καθημερινότητας! Όλοι σε εγρήγορση! Overdose πληροφοριών, εικόνων, έντασης…! Σσσσσσς! Disconnect! Δοκίμασε την ψηφιακή απεξάρτηση κάθε εβδομάδα. Έστω για μερικές ώρες κράτησε μακρυά σου smartphones, tablet και laptop, iPad καιιιιι… χαλάρωσε.

Μultitasking? Stop it!

Πάμε πάλι: Τρελοί ρυθμοί καθημερινότητας! Όλοι σε εγρήγορση! Overdose πληροφοριών, εικόνων, έντασης…! Σσσσσσς! Disconnect!

Μήπως προκειμένου να προλάβεις τα πάααααντα, έχεις καθιερώσει πλέον σχεδόν ασυνείδητα και μηχανικά πχ την ώρα που τρώς το γεύμα σου, ταυτόχρονα να στέλνεις mail, να κρατάς notes, να μιλάς στο τηλέφωνο κλπ,κλπ,κλπ;!

Α, σου φαίνεται γνώριμο το σκηνικό. Ίσως και λίγο αστείο;! Από την άλλη, μπορεί να μην φαίνεται πολύ επικίνδυνο, αλλά πίστεψε με, το multitasking έχει πράγματι αποδειχθεί ότι μας κάνει να αγχωνόμαστε περισσότερο, και μάλιστα ύπουλα. Σίγουρα είμαστε ικανές να ανταπεξέλθουμε σε περισσότερα από ένα πράγμα ταυτόχρονα. Είναι ομως καλό σε αρκετές περιπτώσεις να εστιάζουμε μόνο σε ένα πράγμα και στο τι συμβαίνει γύρω μας.

Chen up please!

Σε θέλω περδικοστήθη και λεβεντοπερπατούσα!!! Και εξηγούμαι: μελέτες μας βεβαιώνουν ότι όταν συνειδητά θυμόμαστε και περπατάμε με τους ώμους πίσω και ψηλά το κεφάλι, είναι πολύ πιθανό να φτιάξει η διάθεση μας, ενώ με γυρμένους τους ώμους μπροστά και κεφάλι κάτω επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά!!! Επιπλέον, η πρώτη εικόνα μας είναι σαφώς γοητευτικότερη!

With love: προσωπικά θεωρώ ακόμη μεγαλύτερα “κλειδιά”:

•την Αυτοεκτίμηση!!!

Φίλη κράτα ψηλά την Αυτοεκτίμηση σου!!! Η υγιής αυτοεκτίμηση είναι και θετική και ρεαλιστική. Πρέπει να βασίζεται στην ειλικρινή επίτευξη ρεαλιστικών ιδεών, στην εικόνα του εαυτού μας, και στο ότι νιώθουμε αποδεκτές γι’αυτό που είμαστε.

•την Αισιοδοξία!!!

Αν είσαι αισιόδοξη, είσαι και πιο υγιής. Προσοχή όμως, η αισιοδοξία χωρίς όρια τρέφει και ατέλειωτες απογοητεύσεις.

Cat

#keepupforthebetteryou

#believe in your story

#bestrong

#behealthy

#behappy

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News