Είναι μαγκιά να ζεις στο παρόν!

By

Αλήθεια, τι κάνεις; Πώς είσαι; Όλα καλά; Είναι μαγκιά να ζεις στο παρόν!

-Γειααααα
Πώς είσαι;
-Καλά!
Εσύ;

Πόσο σπάνια ακούω ακόμη και το “καλά”… Πόσο ακόμη πιο σπάνια το εννοούν όσοι συναντώ… και περισσότερο το λένε από κεκτημένη ταχύτητα κονσερβοποιημένης απάντησης…

Αλήθεια πόσο καλά είμαστε; Χαχαχα γελάω και με την πάρτη μου συχνά με αυτό το «τρικάκι».

Οι ταχύτητες και η ένταση της ημέρας «θολώνουν»το αισθητήριο μας. Δεν προλαβαίνουμε να αποκωδικοποιήσουμε καταστάσεις και συναισθήματα. Απλά φέρνουμε με επιτυχία εις πέρας, τις περισσότερες φορές, το αυστηρά ρυθμισμένο φορτωμένο πρόγραμμα της καθημερινότητας.

Όμως, πώς πραγματικά αισθάνεσαι κάθε στιγμή;

Ξεχνάμε να κάνουμε ένα pause και να κοιτάξουμε μέσα μας, να κατανοήσουμε αυτό που αισθανόμαστε. Έστω ένα λεπτό! Ένα λεπτό να αναπνεύσουμε στο απόλυτο παρόν! Το τώρα! Το εδώ!…όπου κι αν βρισκόμαστε. Σιγά το δύσκολο! Αρκεί να μας το θυμίζουμε. Δεν θα πέσει και έξω ο προγραμματισμός της μέρας! Εντάξει πλάκα κάνω. Είναι πραγματικά δύσκολο.

Δεν απολαμβάνουμε όλα όσα κάνουμε όλη την ημέρα. Άλλα απλά πρέπει να τα κάνουμε, άλλα είναι βαρετά, άλλα καθόλου ευχάριστα. Είναι μη ρεαλιστικό να πούμε ότι τα διαγράφουμε.
Όμως η ικανότητα να μένουμε στο παρόν φαίνεται να είναι περισσότερο επιτακτική σήμερα, οπως έχουμε κάνει “σκασμενη” την καθημερινότητα μας, από ποτέ!

Είναι μια ωραία πρόκληση να λέμε στον εαυτό μας: ωραία, ανεξάρτητα του τι πρέπει να κάνουμε τώρα, θα βρούμε τρόπο να απολαύσουμε την στιγμή.

Συνάντηση με τον εαυτό μας, πρώτου τύπου, στο παρόν, τόσο ζωτικής σημασιας! Εκτός από ζωτικής σημασίας αυτή η συνάντηση, είναι και λυτρωτικά χρήσιμη. Ειναι η συνάντηση με την αλήθεια μας. Αν, για παράδειγμα, δεν μας αρέσει ο τρόπος που αισθανόμαστε μια δεδομένη στιγμή με μια κατάσταση, μπορούμε να αποφασίσουμε τι μπορούμε να αλλάξουμε ώστε να αισθανθούμε διαφορετικά, και αυτή η απόφαση θα είναι συνειδητή κάτω από τον έλεγχο μας.

Είναι μαγκιά να μένεις στο παρόν έστω και για λίγα λεπτά.

Περίεργο πράγμα ρε φίλη το μυαλό. Όλο θέλει να τρέχει σε μελλοντικά εργα…άσε που τις περισσότερες φορές δεν είναι και τα πιο αισιόδοξα.
Pause εδώ, στο παρόν λεμε! Έστω για λίγο. Ουτως ή αλλως είναι τσάμπα και επιπλέον το παρόν δεν έχει απαιτήσεις… Απόλαυσέ το!

With love: Το μόνο σίγουρο είναι το ΤΩΡΑ! Ζήσ’το! Κάθε λεπτό που φεύγει είναι δωράκι που δεν επιστρέφεται…ούτε επιστρέφει…
Είναι δικό σου!

PS: Απόλαυσα ιδιαίτερα τα λεπτά που σου έγραφα αυτές τις γραμμές…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News