Μια παγκόσμια “επανάσταση” στο χώρο της μοδας

By

FASHION REVOLUTION DAY

Εσύ ξέρεις ποιος έφτιαξε τα ρούχα που φοράς;

Η Νατάσα Αθανασιάδου (www.generationgenerous.com) που μου χάρισε την πρώτη μου τσάντα από σκουπίδια, πήρε την πρωτοβουλία, διοργάνωσε το ελληνικό Fashion Revolution Day και εγώ φυσικά δεν μπορούσα παρά να στηρίξω αυτή την προσπάθεια.
1

Μπράβο Νατασσα! Το κορίτσι που μου θύμισε πόσο σπάνιο και σημαντικό είναι, ένας νέος άνθρωπος να αποφασίζει να καταπιαστεί με κάτι, αποκλειστικά και μόνο για να προσφέρει σε κάποιους που έχουν ανάγκη!
2

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν και συγκεκριμένα στις 24.04.14 περισσότερες από 55 χώρες από όλο τον κόσμο, συμμετείχαν ενεργά για πρώτη φορά στο Fashion Revolution Day.

Στην Αθήνα, το ευαισθητοποιημένο στο θέμα αυτό fashion crowd συναντήθηκε στο χώρο του Nixon Bar και όλοι όσοι έδωσαν το παρόν φόρεσαν τα ρούχα τους inside out (ανάποδα) και πέρασαν έτσι το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη βιομηχανία μόδας έτσι ώστε πριν από την αγορά ενός ρούχου να σκεφτόμαστε που φτιάχτηκε, από ποιόν και υπό ποιες συνθήκες.


13 δημιουργίες-installations Ελλήνων σχεδιαστών (Generation Generous, Dani Dogs, Nassos Ntotsikas , John Pan, Madame shou shou, Homesies, Velios School of Art, Buoy, Storydrops και GRACE Atelie de Luxe) εμπνευσμένες από το Fashion Revolution Day κοσμούσαν το screening room του Nixon ενώ σε έναν ειδικά διαμορφωμένο πίνακα, οι παρευρισκόμενοι τοποθετούσαν τις ξηλωμένες ετικέτες από τα ρούχα τους και ανέβαζαν στα social media φωτογραφίες με το σχετικό global hastag #insideout από όλες τις χώρες του κόσμου που συμμετέχουν.


Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να επικοινωνήσουν με επιτυχία το κεντρικό μήνυμα του Fashion Revolution Day για τη σημασία της διαφάνειας στην γραμμή παραγωγής και της επίγνωσης των ανθρώπινων ιστοριών πίσω από κάθε ετικέτα ρούχων αλλά και να τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη των θυμάτων του Rana Plaza, του κτιρίου που κατέρρευσε πριν ακριβώς από ένα χρόνο στο Μπαγκλαντές.

Η “επανάσταση” για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας ξεκίνησε, με τον πιο αισιόδοξο τρόπο και η πραγματοποίηση του στόχου για έναν καλύτερο κόσμο της μόδας, ήρθε λίγο πιο κοντά στο δρόμο για την επίτευξή του.
5

Για να μάθεις και εσύ περισσότερα για αυτή την παγκόσμια «επανάσταση» της μόδας μπορείς να μπεις εδώ: www.fashionrevolution.org

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News