Ηλιοθεραπεία και μακροβούτια με τον θείο Φρόυντ.

By

Η θάλασσα και ο ορίζοντας καθαρίζει το κεφάλι μου. Όπως ίσως και το δικό σου. Επιπλέον, κάθε φορά που “τρώω μπέρδεμα” και ενδεχομένως πρέπει να αναθεωρήσω σκέψη-στάση, υπάρχει και άλλο σιγουράκι…!

Ρίχνω μια ματιά στα κιτάπια του σοφού θείου Φρόυντ! Τί να πω;! Να κάτσω να κάψω εγκέφαλο και απο μόνη μου να ξανανακαλύψω τον τροχό; Αρχηγός ο συγχωρεμένος της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας, ο πλέον βαθυστόχαστος αναλυτής του 20ου αιώνα. Και δεν περιορίστηκε μόνο στην ψυχολογία και την ψυχιατρική, αλλά απλώθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία) και της τέχνης. Το σημαντικότερο; Συμπυκνωμένη γνώση σε απλές γραμμές που μπορούν και “μιλούν” σε όλους

Η σκέψη είναι ο μεγαλύτερος εθισμός

Πριν την βουτιά και πριν το “μακροβούτι” σε αρνητικές μπερδεμένες σκέψεις take a look σε κάποια λογάκια του θείου Ζίγκμουντ Φρόυντ, στα οποία κάπου θα βρεις κάτι από εσένα και ίσως σε κάνουν να αναθεωρήσεις πράγματα από τη ζωή σου και σε ξεμπλοκάρουν!;!

* Πού πάει μια σκέψη όταν έχει ξεχαστεί; (σ.σ: στο υποσυνείδητο)

* Ο άνθρωπος είναι το προϊόν των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας.

* Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, είναι: «τι θέλει μια γυναίκα;»

* Το πραγματικό αρσενικό είναι μονογαμικό

* Πίσω από κάθε ισχυρή γυναίκα, κρύβεται ένας τυραννικός πατέρας.

* Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου, την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία.

* Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.

* Ο διάβολος παραμένει πάντα η καλύτερη δικαιολογία για να απενοχοποιήσουμε το Θεό.

* Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία.

* Σε αποφάσεις δευτερευούσης σημασίας, είναι χρήσιμο να εξετάζουμε τα υπέρ και τα κατά. Σε κρίσιμα ζητήματα όμως, η απόφαση πρέπει να προέρχεται από την καρδιά.

* Από λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια.

* Οι δύο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: αγάπη και δουλειά

With love: καλές, δροσερές, ξέγνοιαστες (όσο μπορούμε) βουτιές με όσο το δυνατόν λιγότερα “μακροβούτια” σε αρνητικές σκέψεις…

Μην ξεχνάς…  η σκέψη είναι ο μεγαλύτερος εθισμός

Keep Up
believe in your story !

Kiss from Mykonos, Ftelia
ΚΑΤ

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News