Ηλιοθεραπεία και μακροβούτια με τον θείο Φρόυντ.

By

Η θάλασσα και ο ορίζοντας καθαρίζει το κεφάλι μου. Όπως ίσως και το δικό σου. Επιπλέον, κάθε φορά που “τρώω μπέρδεμα” και ενδεχομένως πρέπει να αναθεωρήσω σκέψη-στάση, υπάρχει και άλλο σιγουράκι…!

Ρίχνω μια ματιά στα κιτάπια του σοφού θείου Φρόυντ! Τί να πω;! Να κάτσω να κάψω εγκέφαλο και απο μόνη μου να ξανανακαλύψω τον τροχό; Αρχηγός ο συγχωρεμένος της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας, ο πλέον βαθυστόχαστος αναλυτής του 20ου αιώνα. Και δεν περιορίστηκε μόνο στην ψυχολογία και την ψυχιατρική, αλλά απλώθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία) και της τέχνης. Το σημαντικότερο; Συμπυκνωμένη γνώση σε απλές γραμμές που μπορούν και “μιλούν” σε όλους

Η σκέψη είναι ο μεγαλύτερος εθισμός

Πριν την βουτιά και πριν το “μακροβούτι” σε αρνητικές μπερδεμένες σκέψεις take a look σε κάποια λογάκια του θείου Ζίγκμουντ Φρόυντ, στα οποία κάπου θα βρεις κάτι από εσένα και ίσως σε κάνουν να αναθεωρήσεις πράγματα από τη ζωή σου και σε ξεμπλοκάρουν!;!

* Πού πάει μια σκέψη όταν έχει ξεχαστεί; (σ.σ: στο υποσυνείδητο)

* Ο άνθρωπος είναι το προϊόν των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας.

* Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, είναι: «τι θέλει μια γυναίκα;»

* Το πραγματικό αρσενικό είναι μονογαμικό

* Πίσω από κάθε ισχυρή γυναίκα, κρύβεται ένας τυραννικός πατέρας.

* Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου, την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία.

* Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.

* Ο διάβολος παραμένει πάντα η καλύτερη δικαιολογία για να απενοχοποιήσουμε το Θεό.

* Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία.

* Σε αποφάσεις δευτερευούσης σημασίας, είναι χρήσιμο να εξετάζουμε τα υπέρ και τα κατά. Σε κρίσιμα ζητήματα όμως, η απόφαση πρέπει να προέρχεται από την καρδιά.

* Από λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια.

* Οι δύο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: αγάπη και δουλειά

With love: καλές, δροσερές, ξέγνοιαστες (όσο μπορούμε) βουτιές με όσο το δυνατόν λιγότερα “μακροβούτια” σε αρνητικές σκέψεις…

Μην ξεχνάς…  η σκέψη είναι ο μεγαλύτερος εθισμός

Keep Up
believe in your story !

Kiss from Mykonos, Ftelia
ΚΑΤ

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα