laspa_keepup

Μ’ αγαπώ; Δε Μ’ αγαπώ; Μ’ αγαπώ; Δε Μ’ αγαπώ

By

Μιλάω με την πάρτη μου αρκετά. Δεν είναι πάντα εύκολο ή ευχάριστο. Σίγουρα είναι αληθινό, χρήσιμο και λυτρωτικό.


Συχνά πυκνά σε πιάνει το παράπονο, πόσα πολλά προσφέρεις σε δικούς σου ανθρώπους και στους γύρω σου και αφήνεις στα “αζήτητα” τον εαυτό σου. Μπορεί απλά να είσαι παραπονιάρα ή όντως να μην έχεις κάνει καν την προσπάθεια να “αγαπήσεις τον εαυτό σου”! Αυτό θα φέρει ισορροπία στην ψυχή, στο νου και στον οργανισμό σου!!!

Όλο αυτό ακούμε: Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου. Εντάξει, μάλλον δεν γίνεται μαγικά απλώς ξεστομίζοντας την φράση. Καλές οι θεωρίες, το κλειδί και τα ενεργειακά ωστόσο δεν μπορεί, πρέπει να μας πει κάποιος και κάτι πιο πρακτικό, πιο νιανιά…

Ποιοι να είναι άραγε όμως οι τρόποι για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρακτικά, έ; Έλα να κάνουμε κάποιες σκέψεις δυνατά παρέα…: Μ’ αγαπώ… Δε Μ’ αγαπώ… Μ’ αγαπώ

Loves me… Loves me not ?!

Κάθε μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Ούτε τα κέφια και η διάθεσή μας. Όταν είμαι στα “γκρίζα” μου με νταντεύω σαν να κρατώ τη νεογέννητη κόρη στην αγκαλιά μου. Μου φέρομαι στοργικά. Όταν αισθάνομαι περίεργο κενό μέσα μου, με ρωτώ τι μου συμβαίνει, είμαι πληγωμένη, γιατί; Με ρωτώ αν φοβάμαι κάτι ή αν μου λείπει κάτι; Τι είναι αυτό που μου λείπει;

Θέλω ουσιαστικά να με νιώσω

Κάποια στιγμή είχα εξοργιστεί πια με τον εαυτό μου που επέμενα να ανησυχώ συνεχώς για το μέλλον. Συνειδητοποίησα ότι αρκετές σκέψεις μου δεν με άφηναν να χαρώ, να γευτώ ολοκληρωτικά τίποτα. Θα μπορούσα να εξελιχθώ ένα άτομο μίζερο. Η δύναμη της καρδιάς μου όμως έγινε σύμμαχος με τη λογική μου και είπα: “Ε και, ας ζήσω την κάθε μέρα αφού ξέρω ότι όλα συμβαίνουν. Βρίσκω πληρότητα ακόμη και σ’ αυτά που μοιάζουν μικρά καθημερινά.

Ωραίο challenge να διαλύω τους φόβους μου, ζώντας τους. Δεν αποφεύγω ούτε θάβω συναισθήματα. Τα κοιτώ κατάματα. Δεν θέλω να διώχνω αισθήματα που με ενοχλούν. Τα βιώνω. Τα νοιώθω… και “εξατμίζονται”.

Συνήθως οι περισσότεροι από εμάς πιστεύω ότι αποφεύγουμε με οποιονδήποτε τρόπο αυτά που μας πληγώνουν. Αυτά όμως είναι εκεί και μας περιμένουν, και την επόμενη φορά θα εκδηλωθούν και πάλι… απρόσκλητα και με ένταση… γιατί απλά πότε δεν τα κοίταξες κατάματα να τα ξορκίζεις.

Noc NOC IS anybody there?!

Δεν κολλάω να εκτεθώ, να εκθέσω σκέψεις και συναισθήματά μου. Αυθόρμητα. Αυτοπεριορισμός σεβασμού υπάρχει. Συμμαχώ με τον εσωτερικό μου κριτή. Δεν τον αφήνω να με μαλώνει. Είμαι λάτρης της αυθεντικότητας

Νομίζω ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος συναίσθημα. Υπάρχει μόνο συναίσθημα. Αν το λογοκρίνω και το καταπνίγω ποτέ δε θα με μάθω. Αν με αγαπώ, θα το εκφράσω και θα δω που θα με πάει. Και δεν είναι εγωιστικό ή κακό να μου λέω και κάνα μπράβο! Με επιβραβεύω για τις επιτυχίες μου και έτσι μου υπενθυμίζω υποσυνείδητα πως αξίζω και με προσέχω.

Ακούω το σώμα μου, πλέον. Προσπαθώ να μη με αφήνω να ξεπερνώ να όρια μου. Δεν υπάρχει λόγος. Μέχρι εκεί που με πάει. Ακολουθώ το πρώτο μου ένστικτο. Αψηφώ τα “πρέπει”. Δεν είναι πάντα εύκολο να λέω “όχι” βέβαια. Και πάλι όμως μαθαίνω για τον εαυτό μου τι με δυσκολεύει. Κρατώ μακριά μου φαγητά, άτομα, καταστάσεις και οτιδήποτε με απομακρύνει από τον εαυτό μου. Αυτό δεν είναι εγωισμός. Είναι ο δικός μου τρόπος να με προστατεύω και να με αγαπώ.

Θέλω να με κακομαθαίνω κάποιες φορές. Σαν τα παραπάνω χατίρια στις κόρες μου, χωρίς καν να μου το ζητήσουν. Αν κάτι αισθάνομαι ότι πραγματικά θέλω να το κάνω μη προβλεπόμενο και βάση προγράμματος και συνήθειας, το κάνω χωρίς να με κρίνω.

Δεν θέλω να στερούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου. Θέλω κάνω ό,τι με γεμίζει χαρά, ό,τι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελάει. Ειλικρινά.

With love: αν δυσκολεύεσαι να σε φροντίσεις μάλλον έχεις περάσει δύσκολα, έχεις ταλαιπωρηθεί… μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Πάρε το χρόνο σου και άκου τη δυσκολία σου να δεις που θα σε πάει. Ζήσε, χαμογέλα, σεβάσου αυτό που είσαι, συγχώρεσε, δράσε, πίστεψε στον εαυτό σου αποφασιστικά, αφέσου, κατανόησε, εξελίξου, νιώσε, διατήρησε τον έλεγχο της ζωής σου, σήκω από τον καναπέ, κοινωνικοποιήσου και περισσότερο από όλα; Ονειρέψου …

#thebetteryou #behealthy #bestrong #behappy

Kat

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News